02/07/2020 12:54:50

Το απόγευμα στο Ζάππειο παρουσιάζει ο Τσίπρας το Μένουμε Όρθιοι ΙΙ

Το απόγευμα στο Ζάππειο παρουσιάζει ο Τσίπρας το Μένουμε Όρθιοι ΙΙ - Media

 

Το απόγευμα θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι». Η προγραμματισμένη ώρα της παρουσίασης είναι στις 18:30, και θα γίνει από το Ζάππειο Μέγαρο. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του Μένουμε Όρθιοι ΙΙ, και στη συνέχεια την εξειδίκευση ανά τομέα θα κάνουν οι αρμόδιοι τομεάρχες της Κ.Ο., Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου, Οικονομίας Νίκος Παππάς και Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις βασικούς άξονες: στήριξη της εργασίας, έκτακτο, στήριξη των επιχειρήσεων και χορήγηση εισοδήματος έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα το Μένουμε Όρθιοι ΙΙ  προτείνει:

  • Στήριξη της εργασίας με κάλυψη του 100% του μισθού των εργαζομένων, και διατήρηση της σχέσης εργασίας αλλά και του αριθμού των θέσεων εργασίας που υπήρχαν το Φεβρουάριο, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Το Δημόσιο θα καλύπτει πλήρως το μέρος του μισθού που δεν αδυνατούν να καλύψουν οι επιχειρήσεις.
  • Εισόδημα έκτακτης ανάγκης (το προανήγγειλε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης) για 2.200.000 νοικοκυριά που θα αφορά ανέργους, επισφαλώς εργαζόμενους, εργαζόμενους με μπλοκάκι και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εποχικούς, καλλιτέχνες, αγρότες και πληττόμενους ελεύθεροι επαγγελματίες. Πρόκειται για ένα μέτρο που υποστηρίζει και τμήματα της μεσαίας τάξης τα οποία υπέστησαν ραγδαία απώλεια εισοδήματος λόγω της πανδημίας.
  • Στήριξη των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων με προτεραιότητα στις παραγωγικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα αλλά και της μεταποίησης και με στόχο να ενισχυθεί η προσφορά και η ζήτηση. Μεταξύ άλλων κομβικό μέτρο είναι η μη επιστρεπτέα ενίσχυση σε όλες τις επιχειρήσεις (οριζόντια).

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.