search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:52
MENU CLOSE

ΣΒΕ προς τράπεζες: Προσαρμοστείτε για να υποστηρίξετε τις υγιείς επιχειρήσεις

25.05.2020 10:38
ΣΒΕ προς τράπεζες: Προσαρμοστείτε για να υποστηρίξετε τις υγιείς επιχειρήσεις - Media

 

Φως φανάρι. Οι επιχειρήσεις ραχοκοκαλιά της ελληνικές οικονομίας, δηλαδή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας για μία ακόμα φορά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την έλλειψη ρευστότητας. Μάλιστα, η κατάσταση δυσχεραίνεται περισσότερο με το γεγονός ότι το τραπεζικό  σύστημα, παρά τις εκκλήσεις αρμοδίως και παρότι έχει αναπνευστήρα από τα λεφτά των φορολογουμένων, δεν δείχνει να είναι ούτε ευέλικτο ούτε διατεθείμενο να παίξει ρόλο ως μέρος της λύσης.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την έρευνα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ)  που διεξήχθη το χρονικό διάστημα μεταξύ 11 και 15 Μαΐου 2020 και σ΄ αυτή συμμετείχαν 189 μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με έδρα την Ελληνική Περιφέρεια.

Βασικό εύρημα της έρευνας αποτελεί το πρόβλημα ρευστότητας το οποίο αντιμετωπίζουν ήδη, και το οποίο θα αντιμετωπίσουν εντονότερα το επόμενο δίμηνο οι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με έδρα την ελληνική περιφέρεια. Για το λόγο αυτό ο ΣΒΕ ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να υπάρξει σχετική κυβερνητική πρωτοβουλία για την ανταπόκριση και προσαρμογή του τραπεζικού συστήματος στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, ούτως ώστε να υποστηριχθούν οι υγιείς βιομηχανίες της χώρας. Θα εισακουστεί;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:51