search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:24
MENU CLOSE

Reuters: «Ανοίγει» η Ελλάδα για τουρίστες από 20-25 χώρες

27.05.2020 16:08
Κορωνοϊός: «Καλπάζει» η πανδημία στην Ελλάδα - 287 νέα κρούσματα, 52 στις ΜΕΘ - Media

 

Η Ελλάδα θα επιτρέψει σε τουρίστες από 20-25 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Κύπρου και του Ισραήλ να επισκεφθούν από τα μέσα Ιουνίου χωρίς την επιβολή καραντίνας, ανέφεραν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της ελληνικής οικονομίας και η κυβέρνηση βλέπει τον κλάδο ως σημαντική κινητήρια δύναμη για την ανάκαμψή της από το lockdown που έφερε τις επιχειρήσεις σε αδιέξοδο.

“Θα υπάρξουν περίπου 20-25 χώρες των οποίων οι πολίτες θα επιτρέπεται να έρθουν”, ανέφερε κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι ο κατάλογος θα περιλαμβάνει την Κύπρο, το Ισραήλ και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Ο τελικός κατάλογος θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα επιτρέπεται στους Γερμανούς να επισκέπτονται την Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου. Έχει επίσης πει ότι οι διεθνείς πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη θα επανεκκινήσουν στις 15 Ιουνίου, νωρίτερα από την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της 1ης Ιουλίου.

Η Ελλάδα επιτρέπει σε αυτή τη φάση, σε πολίτες από όλες τις χώρες της ΕΕ, εκτός από την Ιταλία, την Ισπανία και την Ολλανδία να έρθουν στην Αθήνα, αλλά υπόκεινται σε καραντίνα 14 ημερών. Οι επισκέπτες από τη Βρετανία και άλλες χώρες εκτός ΕΕ απαγορεύονται να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Μια άλλη κυβερνητική πηγή είπε ότι είναι ακόμη υπό συζήτηση από τους ειδικούς στον τομέα της υγείας, αν οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ για το COVID-19 πριν επισκεφθούν την Ελλάδα και αν θα πρέπει να ζητηθεί ασφαλιστική κάλυψη για τέτοιες λοιμώξεις.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι σκοπεύει να επανεκκινήσει διεθνείς πτήσεις προς τα νησιά της Ελλάδας από την 1η Ιουλίου, αλλά θα αρνηθεί την είσοδο σε πολίτες από χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης έως τις 15 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι περίπου 33 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα πέρυσι, φέρνοντας έσοδα 19 δισεκατομμυρίων ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32