search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:11
MENU CLOSE

Χημικά κατά κατοίκων στη Μαλακάσα – Πέντε προσαγωγές

31.05.2020 11:09
Χημικά κατά κατοίκων στη Μαλακάσα - Πέντε προσαγωγές  - Media

 

Σε χρήση χημικών κατά κατοίκων στην περιοχή της Μαλακάσας προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις.

Οι κάτοικοι είχαν προχωρήσει νωρίτερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητώντας αποσυμφόρηση των καταυλισμών της περιοχής και ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες.

Από τη συγκέντρωση απομονώθηκαν ακροδεξιά στοιχεία που στράφηκαν ενάντια στους πρόσφυγες.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, με αποτέλεσμα να δεχτούν επίθεση με χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις και άγρια καταστολή. Μάλιστα, στο σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα για την περίθαλψη των τραυματιών. 

Πέντε προσαγωγές

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε προσαγωγές. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν θα μετατραπούν σε συλλήψεις. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις πέτρες και τα αντικείμενα που εκσφενδόνισαν κάποιοι προς τις αστυνομικές δυνάμεις τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ «η οποία αντί να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τις δομές της Μαλακάσας, επιτέθηκε με δυνάμεις καταστολής στην ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι, σε αντίθεση με τον δήμαρχο Ωρωπού κ. Γιασημάκη (…) κατήγγειλαν τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ που σε συμφωνία με την Ε.Ε. μετατρέπουν τη χώρα σε μια μεγάλη φυλακή της Ε.Ε. και διεκδικούν τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών, την αξιοπρεπή διαβίωση για αυτούς και τις οικογένειες τους για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν στην περιοχή μας καθώς και ομαλοποίηση της καθημερινότητας τους». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03