search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:52
MENU CLOSE

Καλαμάτα: Δύο προφυλακίσεις για ξέπλυμα χρήματος από τη μεγάλη κλοπή της Τράπεζας της Ελλάδος – Απολογούνται σήμερα οι υπόλοιποι συλληφθέντες

31.05.2020 12:58
Καλαμάτα: Δύο προφυλακίσεις για ξέπλυμα χρήματος από τη μεγάλη κλοπή της Τράπεζας της Ελλάδος - Απολογούνται σήμερα οι υπόλοιποι συλληφθέντες - Media

 

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο φερόμενος ως ιθύνων νους και ένας κατηγορούμενος για κακουργηματική εκβίαση, από τους πέντε οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στην ανακρίτρια Καλαμάτας για το ξέπλυμα χρήματος από τη μεγάλη κλοπή της Τράπεζας της Ελλάδος την 1η Οκτωβρίου 2004.

Οι άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγυήσεων. Σύμφωνα με τις διώξεις που έχουν ασκηθεί οι κατηγορούμενοι, έχοντας συστήσει εγκληματική οργάνωση, είχαν στόχο μέσα από τα καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, που διατηρούσαν στο κέντρο και την Παραλία Καλαμάτας να χαθούν τα ίχνη του χρήματος.

Πιο αναλυτικά, μετά τις 3 σήμερα το πρωί και με την ανακριτική διαδικασία να έχει ξεκινήσει στις 9 το πρωί του Σαββάτου, ανακρίτρια και εισαγγελέας κατέληξαν στην απόφαση προφυλάκισης του 45χρονου (και φερόμενου ως αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης) για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, καθώς και ενός 33χρονου ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές ο 45χρονος φέρεται να συνδέεται με τη διακίνηση παράνομου χρήματος από τη μεγάλη κλοπή των 5,9 εκατ. ευρώ από το θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, στην Καλαμάτα, μαζί με 8 ακόμα Καλαματιανούς επαγγελματίες: από τους οποίους οι δύο, ένας 35χρονος και ένας 43χρονος απολογήθηκαν χθες και αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα και την καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ ο ένας και 50.000 ευρώ ο άλλος, ενώ σήμερα ακόμα 6 Καλαματιανοί περνούν το κατώφλι της ανακρίτριας. 

Χθες, μέσα από τη μαραθώνια διαδικασία στα δικαστήρια της Καλαμάτας άνοιξε ξανά για τις δικαστικές αρχές η υπόθεση της μεγάλης κλοπής της Τράπεζας της Ελλάδος. Αλλωστε ποτέ δεν βρέθηκαν τα 4,7 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 5,9 εκατ. ευρώ τα οποία κλάπηκαν από το θησαυροφυλάκιο του υποκαταστήματος Καλαμάτας. 

Χθες θυμίζουμε οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια οι 5 από τους συνολικά 11 συλληφθέντες. Ο 34χρονος Σέρβος ο οποίος κατηγορείτο μαζί με τον 33χρονο προφυλακισθέντα και τον 45χρονο για το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης και τις απειλές σε καταστηματάρχες και εργαζόμενους ανταγωνιστικών μαγαζιών αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και της απαγόρευσης να προσεγγίσει στη Μεσσηνία. 

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες στο σύνολό τους.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24