search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:47
MENU CLOSE

Δείτε από τι φτιάχνονται τα…λαχταριστά ζελεδάκια! (Videos)

04.06.2020 07:05
Δείτε από τι φτιάχνονται τα...λαχταριστά ζελεδάκια! (Videos) - Media

 

Τα βλέπεις πολύχρωμα και γυαλιστερά στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στα βάζα του σινεμά και νομίζεις ότι είναι φτιαγμένα από ουράνια τόξα και χρυσόσκονη. Η αλήθεια είναι όμως ότι τα περισσότερα ζελεδάκια περιέχουν ιδιαίτερα αηδιαστικά συστατικά

Το παραπάνω βίντεο αποκάλυψε από τι παράγεται η ζελατίνη, που αποτελεί βασικό συστατικών αυτών αλλά και πολλών άλλων λιχουδιών και όπως είναι φυσικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως το 70% της παραγωγής του συστατικού αυτού προέρχεται από το δέρμα χοίρων και βοδινών, ενώ περίπου το 27% από τα οστά των ζώων. Το δέρμα αφού αφαιρεθεί από τα ζώα, βράζεται ενώ στο μίγμα προστίθενται ακόμη οι τένοντες, οι χόνδροι, οι συνδετικοί κρίκοι και τα κόκαλα. Κάπως έτσι δημιουργείται η ζελατίνη, η οποία χάρη στο κολλαγόνο που περιέχουν τα παραπάνω μέρη των ζώων, μπορεί και βοηθά στη σταθεροποίηση και την πυκνότητα των συστατικών των γλυκών. Ύστερα, για να αποκτήσουν λοιπόν τα ζελεδάκια τη γνωστή σε όλους μας τελική τους όψη, χρησιμοποιούνται χρωστικές, ζάχαρη και άλλα γλυκαντικά.

Ανάλογο βίντεο έχει δημοσιεύσει και η οργάνωση PETA (People for the Ethical Treatment of Animals):

Όπως μπορείς να φανταστείς, το σοκαριστικό βίντεο δίχασε τον κόσμο: Άλλοι αποφάσισαν να κόψουν τελείως τις εν λόγω λιχουδιές δηλώνοντας αηδιασμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ άλλοι υποστήριξαν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον τρόπο παρασκευής τους, καθώς από τη στιγμή που καταναλώνουν κρέας, το θέαμα δεν τους σοκάρει. Σημαντικό είναι βέβαια να σημειώσουμε ότι ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν ζελατίνη φυτικής προέλευσης, αν και αυτό δεν αποτελεί το βασικό κανόνα.

Πηγή: olivemagazine

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:47