02/07/2020 12:23:54

Κύπρος: Δεν θα διωχθούν οι μητροπολίτες Μόρφου και Τριμυθούντος - Καλούσαν πιστούς να παραβρεθούν σε λειτουργία εν μέσω καραντίνας (Photo)

Κύπρος:  Δεν θα διωχθούν οι μητροπολίτες Μόρφου και Τριμυθούντος  - Καλούσαν πιστούς να παραβρεθούν σε λειτουργία εν μέσω καραντίνας (Photo)  - Media

 

Δεν θα οδηγηθούν τελικά στο δικαστήριο οι δύο μητροπολίτες Μόρφου και Τριμυνθούντος για παραβίαση των διαταγμάτων περί λοιμοκάθαρσης, ενώ οι πιστοί που παρευρέθηκαν σε εκκλησίες παραβιάζοντας τα διατάγματα θα πάρουν εξώδικο αντί να δικαστούν από δικαστήριο.

Σ’ αυτές τις αποφάσεις κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου της Κύπρου, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, μετά την ολοκληρωμένη μελέτη των φακέλων από τις αστυνομικές έρευνες και τη στάθμιση όλων των μαρτυριών και τεκμηρίων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν τέθηκε θέμα παραβίασης των διαταγμάτων από τους δύο μητροπολίτες ή τους ιερείς αφού αυτοί εδικαιούντο να παρευρίσκονται στους ναούς.

Αυτό που εξετάστηκε επισταμένα από τη Νομική Υπηρεσία, ήταν κατά πόσον με δηλώσεις τους ή με εγκυκλίους, οι δύο μητροπολίτες, διέγειραν άλλα πρόσωπα να παρανομήσουν, ήτοι να παρευρεθούν σε λειτουργία σε ναούς.

Φαίνεται πως από τις εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία, αυτό, δηλαδή να προκάλεσαν άλλους να παρανομήσουν, δεν προκύπτει ξεκάθαρα, οπόταν τυχόν καταχώρηση υπόθεσης στο δικαστήριο, θα ήταν δύσκολο να αποδειχθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.