search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:00
MENU CLOSE

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Αστέρες της showbiz στηρίζουν οικονομικά τους διαδηλωτές

04.06.2020 12:23
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Αστέρες της showbiz στηρίζουν οικονομικά τους διαδηλωτές - Media

 

Σε ένδειξη αλληλεγγύης για τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλοιντ, πολλοί εκπρόσωποι της αμερικανικής σόουμπιζ ανακοινώνουν δωρεές ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για να πληρωθούν οι εγγυήσεις των συλληφθέντων διαδηλωτών.

Πιο πρόσφατη πρωτοβουλία, εκείνη του καστ της σειράς «Brooklyn Nine-Nine», που διαδραματίζεται σε ένα αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, το οποίο έκανε δωρεά 100.000 δολαρίων στο ίδρυμα National Bail Fund Network.

Οι ηθοποιοί και ο συνδημιουργός του «Brooklyn 99 καταδικάζουν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και στηρίζουν τους ανθρώπους που διαδηλώνουν κατά της αστυνομικής βίας σε ολόκληρη τη χώρα», αναφέρεται στο σύντομο δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώθηκε η δωρεά και το οποίο ανήρτησε στο Twitter μία από τις πρωταγωνίστριες της σειράς, η ηθοποιός Στέφανι Μπεατρίζ.

Επιπλέον, το ζεύγος των ηθοποιών Μπλέικ Λάιβλι και Ράιαν Ρέινολντς έκανε γνωστό ότι προσέφερε το ποσό των 200.000 δολαρίων στο ίδρυμα δικαστικής αρωγής NAACP, της μεγαλύτερης οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των μαύρων στις ΗΠΑ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@naacp_ldf

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ryan Reynolds (@vancityreynolds) στις

«Δεν χρειάστηκε ποτέ να ανησυχήσουμε για το πώς θα προετοιμάσουμε τα παιδιά μας (…) για ό,τι θα μπορούσε να συμβεί εάν μας συλλάμβαναν στο αυτοκίνητο. Δεν γνωρίζαμε πώς ήταν να ζει κανείς έτσι καθημερινά (…). Ντρεπόμαστε που επιτρέψαμε, κατά το παρελθόν, να μην ενημερωθούμε επαρκώς για το εύρος του συστηματικού ρατσισμού», γράφουν η Αμερικανίδα και ο Καναδός σε μήνυμά τους στο Instagram.

Στο περιοδικό που εκδίδει η Οπρα Γουίνφρεϊ αναφέρονται 15 τρόποι που μπορεί κάποιος να βοηθήσει στην απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του George Floyd – είτε αυτό σημαίνει οικονομικά είτε υπογράφοντας και στηρίζοντας οργανισμούς κατά του ρατσισμού. Το USA Today συγκέντρωσε σε ένα άρθρο του 100 τρόπους να ενεργήσει κάποιος κατά του ρατσισμού.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30