search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:54
MENU CLOSE

Έκκληση Ιταλίας-Ισπανίας στην Κομισιόν να ανοίξει τα ευρωπαϊκά σύνορα

05.06.2020 16:17
Έκκληση Ιταλίας-Ισπανίας στην Κομισιόν να ανοίξει τα ευρωπαϊκά σύνορα - Media

 

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, στην ηλεκτρονική της έκδοση δημοσίευσε κοινή επιστολή της ιταλικής και της ισπανικής κυβέρνησης προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με την οποία ζητείται να ανοίξουν το γρηγορότερο δυνατό τα σύνορα των χωρών μελών της Ένωσης.

Οι δυο πρωθυπουργοί, Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ, εκφράζουν την άποψη ότι πρέπει να ισχύσει και πάλι η πλήρης ελευθερία μετακίνησης στο εσωτερικό της Ένωσης και της ζώνης Σένγκεν, με κριτήρια ασφαλείας τα οποία μπορούν να καθοριστούν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Παράλληλα, ζητούν την υιοθέτηση κοινών υγειονομικών κριτηρίων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον τομέα των μεταφορών, με πρωτόκολλα που να υπογραφούν από όλες τις χώρες μέλη. «Ιταλία και Ισπανία βιάζονται να φτάσουμε σε έναν σαφή καθορισμό των κανόνων, ώστε η τουριστική περίοδος να μπορέσει να ξαναρχίσει το συντομότερο δυνατό», σχολιάζει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:48