search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:39
MENU CLOSE

1ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Έξοδος: Άνοιξη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2128
4-6-2020
06.06.2020 03:00
festival-1.jpg

 

Η Λυρική Σκηνή μάς μεταφέρει ψηφιακά στην άνοιξη που χάσαμε

Έναν νέο κύκλο στον καλλιτεχνικό της προγραμματισμό εγκαινιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή, που ανοίγει τα φτερά της στον ψηφιακό κόσμο με το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ της. Με τίτλο «Έξοδος: Άνοιξη» το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου, παρουσιάζοντας βιντεο-παραστάσεις μουσικής, όπερας, μουσικού θεάτρου που δημιουργήθηκαν εν μέσω της πανδημίας που πλήττει τους τελευταίους μήνες ολόκληρο τον πλανήτη και οι οποίες έρχονται δωρεάν στο σπίτι μας μέσω του www.nationalopera.gr, του www.culture.gov.gr, του καναλιού της ΕΛΣ στο Youtube, της σελίδας της ΕΛΣ στο Facebook και της σελίδας του ΥΠΠΟΑ στο Facebook. Με τον Γιώργο Κουμεντάκη στην καλλιτεχνική διεύθυνση, το φεστιβάλ έχει ως κύριο θεματικό του άξονα την προσμονή για την άνοιξη, την αναγέννηση της φύσης, τη λαχτάρα για το καινούριο.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ το οποίο υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία απαντώντας στις προκλήσεις της εποχής αναπτύσσει νέους τρόπους δημιουργίας και παρουσίασης του έργου της πέρα από τα αναμενόμενα. Άλλωστε, η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι για όλους πρωτόγνωρη χωρίς κανείς να γνωρίζει το τέλος της. Το 1ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Έξοδος: Άνοιξη φιλοδοξεί να προσφέρει στους φίλους της ΕΛΣ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μια «ψηφιακή» έξοδο στη φετινή άνοιξη που χάσαμε, μέσα από βιντεο-παραστάσεις μουσικής, χορού, λυρικής τέχνης που θα μας ταξιδέψουν…

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, ώρα 20.00

«Η συνέλευση των ζώων»

Το μουσικό παραμύθι «Η συνέλευση των ζώων» σε μουσική Γιώργου Κουρουπού και στίχους του Περικλή Κοροβέση ερμηνεύει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, με συνοδεία στο πιάνο τον Νίκο Βασιλείου. Τα ζώα αναζητούν εναγωνίως έναν νέο αρχηγό. Έτσι, τον δημιουργούν τα ίδια, προσφέροντας ως δώρο το καθένα σε αυτόν, κάποιο από τα χαρακτηριστικά του. Όμως το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που είχαν φανταστεί. Δημιουργούν τον άνθρωπο και σύντομα το μετανιώνουν…

Πρόκειται για ένα έργο υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων, με υπέροχες μελωδίες και μια σπουδαία μελοποίηση ενός ιδιαίτερα αγαπητού παιδικού βιβλίου του Περικλή Κοροβέση, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Ένα ευφυές παραμύθι που, απευθυνόμενο τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους, μιλά για τα μεγάλα ζητήματα της ζωής και της ανθρώπινης φύσης. Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος δίνει τη δική του ερμηνεία στο έργο και απευθύνεται με ουσιαστικό τρόπο στα παιδιά της εποχής μας.

Λιμπρέτο: Περικλής Κοροβέσης. Σολίστ: Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Πιάνο: Νίκος Βασιλείου. Animation: Ειρήνη Βιανέλλη. Διάρκεια βίντεο: 24 λεπτά.

Υπότιτλοι: ελληνικά, αγγλικά. Το βίντεο θα παραμείνει online στις σελίδες της ΕΛΣ και του ΥΠΠΟΑ στο Facebook και το Youtube έως 6.7.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, 20.00

«Πότε θα ’ρθει, πότε θα ’ρθει το καλοκαίρι»

Ένα πρόγραμμα που ξεκινά με το παραδοσιακό «Μενεξέδες και ζουμπούλια», κάνει ένα πέρασμα από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι («Μια Παναγιά» των Χατζιδάκι / Γκάτσου) και φτάνει ώς τον Σούμπερτ («Ευτυχία») και τον Μπετόβεν («Στη χαρά») προτείνει η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου. Περισσότερα από 60 παιδιά της Παιδικής Χορωδίας ερμηνεύουν και ηχογραφούν από τα σπίτια τους τα τραγούδια της συναυλίας με την καθοδήγηση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου, ενώ με τη βοήθεια κινητών τηλεφώνων, τάμπλετ και υπολογιστών, η online συναυλία, γεμάτη από παιδικές φωνές, προσφέρει χαρά, αισιοδοξία και μια μελωδική έξοδο από την άνοιξη στο καλοκαίρι.

Διάρκεια βίντεο: 17 λεπτά. Παιδική Χορωδία ΕΛΣ. Διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας ΕΛΣ: Κωνσταντίνα Πιτσιάκου. Το βίντεο θα παραμείνει online στις σελίδες της ΕΛΣ και του ΥΠΠΟΑ στο Facebook και το Youtube έως 8.7.

Ένα πλούσιο φεστιβάλ βιντεο-παραστάσεων από την Εθνική Λυρική Σκηνή, δωρεάν για το κοινό, στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01