search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:38
MENU CLOSE

Μύκονος και Εκκλησία συνωστίζονται…

09.06.2020 07:14
Μύκονος και Εκκλησία συνωστίζονται… - Media

 

Να ξεκινήσουμε πρώτα  από τα απλά. Η πανδημία είναι μια υπόθεση  δίχως φταίχτη. Είναι, σα να λέμε, κάπως δύσκολο να βρεις ένα πρόσωπο, μια κατάσταση, μια κυβέρνηση να της τα ρίξεις, να ξεσπάσεις. Να  εκφράσεις τα δίκια σου!

Να διατυπώσεις τις διαμαρτυρίες σου. Δυστυχώς, τα παράπονά σου, σε αυτή τη περίπτωση, πρέπει να τα κρατήσεις μέσα σου ή το πολύ να τα μοιραστείς με τους δικούς σου και τους φίλους σου.  Είναι από τις σπανιότατες φορές που δεν φταίει ούτε ο καπιταλισμός , ούτε ο σοσιαλισμός, ούτε οι σκοτεινές δυνάμεις, ούτε τα εργαστήρια, ούτε οι εξωγήινοι. 

Σε ότι αφορά εμάς, τους Έλληνες, που είμαστε ιδιαίτεροι-ξεχωριστοί-σπάνιοι, υπάρχει ένα ζήτημα με το παράπονο, την κλάψα, την μουρμούρα, τη διαμαρτυρία και γενικότερα με το θυμό. Θέλουμε να ξεσπάμε το θυμό μας κι ας μην λύνουμε ποτέ τις αιτίες που τον προκαλούν.  Απλά, γουστάρουμε να θυμώνουμε, να αγανακτούμε στις πλατείες, στα καφενεία, στα κουρεία, στα γήπεδα και στις …κιγκαλερίες! Όπου βρισκόμαστε και βολευόμαστε, εκφράζουμε το θυμό μας, την αγανάκτησή μας, τα παράπονά μας για τα κεκτημένα που  δικαιούμεθα ως άνθρωποι και ως χαρακτήρες. Δεν δικαιούμεθα, δηλαδής, μιαν άρση πανδημίας; 

Πώς μπορείς να καταλάβεις καλοκαίρι, πώς μπορείς να απολαύσεις  το μπάνιο σου,  αν δεν πας στη Μύκονο, αν δεν έχεις δική σου ξαπλώστρα, το προσωπικό σου είδωλο να χαζεύεις;  Πώς να κολυμπήσει κανείς δίχως μπιτσόμπαρο, μουσική και φραπόγαλο τίγκα στον πάγο;  Πώς να το φχαριστηθείς το μπάνιο σου αν δεν ξοδέψεις το οικόπεδο της γιαγιάς σου για να νοιώσουν οι πατούσες σου τη θέρμη μιας διάσημης αμμουδιάς; Πώς να αντικρίσεις τη ζωή στα μάτια αν δεν συνωστιστείς στις παραλίες της Μυκόνου; 

Από την πλαζ της Ψαρούς των κορυβαντιόντων  του νεοελληνικού βλαχοβαλκανικού καρακιτσαριού έως το πένθιμο βυζαντινό κλέος και την σεπτή εθνική αναπόληση του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, ο Ελληνισμός αποκαλύπτει όλο το εύρος της ανοησίας της αγέλης. 

Από τον ασυγκράτητο γραμμωμένο ρομαντικό κολυμβητή των ηλιοβασιλεμάτων έως τον ένθεο αγωνιστή των καταπράσινων παραδείσιων λιβαδιών, η χώρα  ασθενεί βαρέως από τον ακαταμάχητο ιό της γελοιότητας!     

Εν κατακλείδι, μέχρι να βρεθεί το φάρμακο και το εμβόλιο, ελλοχεύει ο κίνδυνος της διασποράς του θανατηφόρου ιού. 

Πρέπει να καταλάβουμε επίσης, κάτι πολύ απλό: επειδή ήρθησαν τα μέτρα και οι περιορισμοί, δεν εξαφανίστηκε ο covid-19.  Ούτε θα δείξει κατανόηση στην Καλλιόπη και το Βαγγέλη που είναι ασυγκράτητοι και δεν μπορούν να κάνουν ένα απλό μπάνιο στην πλαζ  δίχως υπερπαραγωγή, όπως δεν θα δείξει κατανόηση και στον διψασμένο για προσευχή ένθεο πιστό που αναζητά την σωτηρία της ψυχής του, αδιαφορώντας για την σωτηρία της ζωής του – και των άλλων!  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34