search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:55
MENU CLOSE

Μάθιου ΜακΚόναχι: Πώς μπορώ να τα πάω καλύτερα ως λευκός; (Video)

10.06.2020 13:35
Μάθιου ΜακΚόναχι: Πώς μπορώ να τα πάω καλύτερα ως λευκός; (Video) - Media

 

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αλλαγής του Χόλιγουντ.

Ο 50χρονος σταρ εμφανίστηκε με τον ραδιοτηλεοπτικό παραγωγό Emmanuel Acho στο σόου «Άβολες συνομιλίες με έναν Μαύρο» μέσα σε μια εποχή κοινωνικής αναταραχής, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία και τις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Είπε ότι στόχος του ήταν «να μάθουν, να μοιραστούν και να ακούσουν – να συζητήσουν κάποια κοινά σημεία μεταξύ μας, αλλά επίσης να αποκαλύψουμε διαφορές μεταξύ μας».

Συνέχισε: «Είμαι εδώ για να κάνω μια συνομιλία ελπίζω να προωθήσω περισσότερη συνομιλία και με τελικό στόχο να αφιερώσουμε τον χρόνο που βρισκόμαστε τώρα για να γυρίσουμε εποικοδομητικά τη σελίδα στην ιστορία μέσω κάποιων ορθών και δικαιολογημένων αλλαγών».

Ο Acho είπε στον McConaughey ότι ο πιο ακριβής και λιγότερο επιθετικός όρος για να αποκαλέσεις έναν μαύρο είναι «μαύρος».

«Υπάρχουν μερικοί μαύροι που δεν ταυτίζονται ως Αφρικανοί επειδή η κληρονομιά τους αφαιρέθηκε», είπε.

Ο νικητής του Όσκαρ συνέχαρε τον Acho της επειδή όπως είπε «του έδωσε νέο πλαίσιο» και «διορατικότητα» και τον έκανε να σκεφτεί το γιατί σε σχέση με πολλά από τα κοινωνικά ζητήματα που μαστίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είπε, «Σας λέω επίσης τις αξίες μας και τις αισθάνομαι ότι επιδεινώνονται γενικά».

Ο McConaughey ρώτησε τον Acho: «Πώς αρέσω σε κάποιον; Πώς μπορώ τα πάω καλύτερα ως άνθρωπος; Πώς μπορώ να τα πάω καλύτερα ως άντρας; Πώς μπορώ να τα πάω καλύτερα ως λευκός;».

Ο Acho είπε στον ηθοποιό ότι «πρέπει να αναγνωρίσεις ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, ώστε να μπορείς να το κάνεις περισσότερο δικό σου».

«Πρέπει να αναγνωρίσεις την σιωπηρή προκατάληψη. πρέπει να αναγνωρίσεις ότι θα δείς έναν μαύρο άντρα και για οποιονδήποτε λόγο, θα τον θεωρούσες περισσότερο απειλή από τον λευκό άνδρα – πιθανώς επειδή τους είπε η κοινωνία», πρόσθεσε.

Ο ηθοποιός είπε ότι «Ισότητα – ο ορισμός της ισότητας, τι είναι η ισότητα και τι η ισότητα δεν είναι – ήταν πάντα ένα αμερικανικό ζήτημα και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να αναπτυσσόμαστε και να εξελισσόμαστε και να συζητηθεί ποιος πρέπει να είναι ο ορισμός της ισότητας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50