20/01/2021 08:11:39

Νέοι πονοκέφαλοι με τα F-35: To Πεντάγωνο περιόρισε την υπερηχητική τους πτήση

Σοκ στις ΗΠΑ: Κατέπεσε F-35 σε τρομακτικό ατύχημα (Video) - Media
 
Μπορεί οι ΗΠΑ να ισχυρίζονται ότι τα F-35 είναι τα πλέον εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο (σίγουρα το πρόγραμμα ανάπτυξής τους είναι το ακριβότερο στην ιστορία των ΗΠΑ), ωστόσο τα προβλήματα που παρουσιάζει το αεροσκάφος δεν έχουν τελειωμό.
 
Τα τελευταία νέα θέλουν το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να θέτει αυστηρότατους περιορισμούς στη διάρκεια των πτήσεων σε υπερηχητικές ταχύτητες, καθώς υπάρχει κίνδυνος το αεροσκάφος να υποστεί ζημιά, είτε στην ειδική βαφή που χρησιμοποιείται είτε στις κεραίες του.
 
Έτσι, το Πεντάγωνο όρισε ότι το F-35C (το μοντέλο του Ναυτικού) μπορεί να πετάξει σε μέγιστη ταχύτητα Mach 1.3 για συνολικά 50 δευτερόλεπτα ενώ το F-35B (του σώματος των Πεζοναυτών) μόλις για 40 δευτερόλεπτα. Το F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας δεν έχει τέτοιους περιορισμούς.
 
Ωστόσο, μιλώντας στο Popular Mechanics, βετεράνος πιλότος που έχει δοκιμάσει όλες τις εκδόσεις του F-35 σημείωσε, από τη μία πλευρά ότι οι μικρότερες ταχύτητες δεν επηρεάζουν το προφίλ μάχης του αεροσκάφους και από την άλλη ότι ο ίδιος δεν παρατήρησε ζημιές μετά από παρατεταμένη υπερηχητική πτήση.
 
'Όπως και νά'χει πάντως, το F-35 παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και συχνά όχι για καλό λόγο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.