search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:01
MENU CLOSE

Και ο όμιλος 24MEDIA κατά Πέτσα και κυβέρνησης για τα χρήματα στα ΜΜΕ

17.06.2020 12:06
Και ο όμιλος 24MEDIA κατά Πέτσα και κυβέρνησης για τα χρήματα στα ΜΜΕ - Media

 

Συντονισμένα «πυρά» δέχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αλλά και η κυβέρνηση για την άρνησή του να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ΜΜΕ και τα ποσά που αυτά έλαβαν από τις καμπάνιες για τον κορωνοϊό «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς».

Τώρα και ο Όμιλος 24MEDIA εξαπολύει επίθεση κατά του Σ. Πέτσα, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης καθώς σε άρθρο στο news247.gr σημειώνεται ότι το θέμα είναι «θέμα κυβέρνησης. Είναι θέμα Δημοκρατίας».

Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:

Σε συνθήκες πανδημίας, είναι ορθό το κράτος να φροντίζει και για την ενημέρωση των πολιτών και μάλιστα εγκαίρως. Η υλοποίηση της καμπάνιας “Μένουμε Σπίτι”, ήταν σωστή επιλογή και σε σωστό χρόνο.

 
Η 24MEDIA και το NEWS 24/7 συμμετείχαν στην καμπάνια με στόχο την ενημέρωση των πολιτών στη διάρκεια της μάχης που δόθηκε και δίδεται κατά του κορονοϊού.
 
Θεωρήσαμε και θεωρούμε ότι βάσει του μεγέθους μας και πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις, όντας και μέλος του Μητρώου Online Media, η συμμετοχή μας ήταν αναλογικώς δίκαιη.
 
Πέρα από τη συμμετοχή μας στην καμπάνια, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης ενημερώσαμε ψύχραιμα, χωρίς κραυγές, με ταχύτητα, αλλά χωρίς βιασύνη τους Έλληνες πολίτες, που μας αντάμειψαν με την εμπιστοσύνη τους.
 
Είχαμε καθημερινή Live ενημέρωση 24 ώρες το 24ωρο, (Live Blogging) 7 ημέρες την εβδομάδα και προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε τους αναγνώστες μας ενημερωμένους, για κάθε πτυχή της κρίσης που βιώσαμε και βιώνουμε, με ειδική σελίδα για τον κορονοϊό, αλλά και δίνοντας έμφαση και στην ελπίδα (Good News), ότι η Ελλάδα θα περάσει την υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
 
Εδώ και αρκετές ημέρες είναι σε εξέλιξη μια συζήτηση για την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” και για άλλη μια φορά δημιουργουνται ερωτηματικά για τη διαχείριση δημοσίου χρήματος στην Ελλάδα. Αιτία αυτής της συζήτησης είναι η άρνηση της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία της καμπάνιας, ώστε να μάθουν οι Έλληνες πολίτες πού ακριβώς πήγαν τα χρήματά τους, κάτι που την προτρέπουμε να κάνει.
 
Ως δημοσιογραφικός οργανισμός, που από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας προσπαθούμε στην πράξη να τηρούμε τη δεοντολογία και που πρωτοστατήσαμε στη δημιουργία της ΕΝΕΔ, ώστε να μπει τάξη στο διαδίκτυο, πιστεύουμε ότι το φως και η διαφάνεια δεν βλάπτει παρά μόνο όσους έχουν κάτι να κρύψουν.
 
Οι διαρροές και τα υπονοούμενα, δεν θα υπήρχαν αν η κυβέρνηση έδινε από την αρχή τα στοιχεία στη δημοσιότητα και θα τελειώσουν αν μπορεί να αποδείξει ότι ακολούθησε αυστηρά τη νόμιμη οδό της διάθεσης κρατικής διαφήμισης σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Online Media.
 
Το Μητρώο λειτουργεί (Άρθρα 52, 53 και 54 του Νόμου 4339/2015 ΦΕΚ Α’ 133), εκατοντάδες επιχειρήσεις Media έχουν εγγραφεί και υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις (που αποδεικνύουν ότι ένα μέσο λειτουργεί πραγματικά και απασχολεί εργαζόμενους), για να είναι κάποιο ΜΜΕ μέλος του.
 
Έλαβε υπόψη της η κυβέρνηση το Μητρώο Online Media όταν διέθεσε κρατική διαφήμιση στα πλαίσια της καμπάνιας; Υπήρξαν συγκεκριμένα κριτήρια και ως προς τη συμμετοχή και ως προς το ύψος του ποσού που έλαβε κάθε μέσο; Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ, καθώς υποχρεώνεται καθημερινά να απαντάει στο μεγάλο γιατί. Γιατί η κυβέρνηση επιμένει να κρατά στο συρτάρι τα στοιχεία;
 
Την ώρα που άλλοι υπουργοί, όσο αποτυχημένοι και αν είναι, φιλοτεχνούν το προφίλ τους και μένουν στο απυρόβλητο, μέσω ενός αδίστακτου μηχανισμού προπαγάνδας, ο κ. Πέτσας εμφανίζεται ως η Ιφιγένεια που στον ανασχηματισμό θα θυσιαστεί βολικά και θα πάρει τις απαντήσεις μαζί του.
 
Δεν είναι όμως θέμα Πέτσα, είναι θέμα κυβέρνησης. Είναι θέμα Δημοκρατίας.
 
Ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά στην υγεία των πολιτών, αλλά και το δημόσιο χρήμα, δεν χωρούν σκιές, υπονοούμενα και οποιουδήποτε είδους υποψία κακοδιαχείρισης.
 
Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν πού κατευθύνεται μέχρι και το τελευταίο ευρώ δημόσιου χρήματος.
 
Κάθε καθυστέρηση ως προς τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, πλήττει και την ιερότητα του σκοπού της ενημέρωσης και δικαιώνει όσους βλέπουν πίσω από την καμπάνια όχι μόνο την ανάγκη διάδοσης ενός μηνύματος για την υγεία των πολιτών, αλλά και την εξυπηρέτηση ημετέρων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30