30/11/2020 19:36:48

Πάτρα: Ήρωες – γιατροί αφαιρούν από τον πνεύμονα βρέφους 10 μηνών , καρύδι και του σώζουν τη ζωή (Video)

Πάτρα:  Ήρωες – γιατροί αφαιρούν από τον πνεύμονα βρέφους 10 μηνών , καρύδι και του σώζουν τη ζωή (Video)  - Media

 

Το περιστατικό έγινε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο 10 μηνών Οδυσσέας έτρωγε καρύδια και στραβοκατάπιε. Ένα μεγάλο κομμάτι πέρασε στον πνεύμονα του. Το μωρό πνιγόταν και η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή. 
Οι γιατροί του ΕΣΥ που κάποιοι χλευάζουν, αλλά οι οποίοι δίνουν ακόμη και τη ζωή τους μπροστά στο καθήκον, έκαναν πάλι το θαύμα τους. Ο Οδυσσέας παρουσίαζε εικόνα συνδρόμου αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) με σοβαρότατη υποξυγοναιμία. Εντόπισαν το κομμάτι καρύδι μέσα στον πνεύμονα και με μια ακριβέστατη επέμβαση κατάφεραν να το αφαιρέσουν.
Ο μικρούλης συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος, δεν κινδυνεύει όμως και τις επόμενες ημέρες οι γιατροί θα του βγάλουν τον αναπνευστήρα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλια ο οποίος συνεχάρη τους γιατρούς για τον θαυμάσιο άθλο που πέτυχαν.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.