search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:46
MENU CLOSE

Στέλιος Πέτσας: Σάκος του μποξ για ΝΔ, φιλικά ΜΜΕ, αντιπολίτευση και κοινή γνώμη – Πώς τα κατάφερε

18.06.2020 10:55
4848372.jpg

 

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για την υπόθεση της καμπάνιας κατά του κορωνοϊού και της αδιαφανούς χρηματοδότησης μέσων ενημέρωσης μέσω της εταιρείας Initiative.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει ώθηση στον τουρισμό με τεράστιο ρίσκο για τη δημόσια υγεία, μπας και βγουν τίποτα …σπασμένα, η υπόθεση της σκοτεινής χρηματοδότης των μίντια έρχεται να κηλιδώσει την εικόνα της, προκαλώντας δυσφορία στο Μαξίμου.

Εκτός από σύσσωμη την αντιπολίτευση που ζητά επίμονα την δημοσιοποίηση των ποσών που έλαβε κάθε site, υπαρκτό και μη, με αναγνωσιμότητα και χωρίς, στον χορό των αντιδράσεων έχουν μπει πολλοί και διαφορετικοί παίχτες.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εμφανίζεται σύμφωνα με δημοσιεύματα δυσαρεστημένος καθώς τα 20 εκατ. ευρώ που θα μοιραστούν από την Initiative, θα φύγουν από το δικό του υπουργείο με υπογραφή του αρμόδιου υφυπουργού Θ.Σκυλακάκη.

Βουλευτές της ΝΔ με πιο προβεβλημένη την Ντόρα Μπακογιαννη που ζήτησε τη δημοσιοποίηση της λίστας.

Αντιδρούν επίσης και Μέσα ενημέρωσης που βλέπουν το όνομά τους να τσουβαλιάζεται μαζί κωμικοτραγικές περιπτώσεις υποτιθέμενων ενημερωτικών sites όπως το protieidisi  που τελικά «έπεσε» όταν αποκαλύφθηκε ότι αναρτούσε μία είδηση το …τρίμηνο.

Συγκεκριμένα η 24Media, με ανακοίνωσή της ζητά την δημοσιοποίηση της λίστας, θέτοντας θέμα δημοκρατίας και διαφάνειας, το ίδιο και τα sites popaganda.gr και sofokleousin, δημοσιεύοντας παράλληλα τα πόσα που πήραν οι ίδιοι.

Ο φιλικός στην κυβέρνηση τύπος, η «Καθημερινή» και «Τα Νέα» προέτρεψαν να δημοσιοποιηθεί η λίστα, αυξάνοντας την πιεση στην κυβέρνηση.

Στο μεταξύ οργιάζουν οι φήμες για site που έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και για άλλο site που χρηματοδοτήθηκε επίσης με εκατοντάδες χιλιάδες.

Ο Στέλιος Πέτσας αρνήθηκε κατηγορηματικά να δώσει στη δημοσιότητα τα ποσά που πήρε το κάθε μέσο, παραπέμποντας τη δημοσιοποίηση της λίστας στο 2021.

Για να μην κοροϊδευόμαστε, τα ποσά δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα γιατί πιαθανότα από πίσω κρύβονται ονόματα ημέτερων και κολλητών και στον χώρο των μίντια.

Κάπως έτσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάφερε να γίνει ο εφιάλτης του Μαξίμου και το μέλλον μοιάζει ιδιαίτερα αβέβαιο, ενόψει ανασχηματισμού.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι θα είναι τρίτος στη σειρά που θα περάσει από την Μητσοτακική κυβερνητική λαιμητόμο, μετά τον Γιάννη Βρούτση και τον Χάρη Θεοχάρη.

Η πολιτική ζημιά ωστόσο έχει γίνει, για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:46