search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:35
MENU CLOSE

Σοκ για τη Τζολί τα στοιχεία των προσφύγων

19.06.2020 14:01
Σοκ για τη Τζολί τα στοιχεία των προσφύγων - Media

 

Η Αντζελίνα Τζολί προέτρεψε τους Αμερικανούς να δουν τον συνεχιζόμενο αγώνα για «ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα» ως «έναν αγώνα» που λαμβάνει χώρα σε όλο τον κόσμο, σε δηλώσεις της στο περιοδικό TIME.

«Καθώς η φλεγόμενη αδικία των διακρίσεων και του ρατσισμού στην Αμερική ξεσπά στο προσκήνιο, πρέπει  να αντιμετωπίσουμε τη δίωξη και την καταπίεση που αυξάνεται παγκοσμίως, στερώντας εκατομμύρια από τα δικαιώματά τους, την ελευθερία και τη σωματική τους ασφάλεια», είπε η 45χρονη ηθοποιός.

Η Τζολί – η οποία είναι ειδική απεσταλμένη για τον Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες – αποκάλυψε ότι «σχεδόν 80 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως» εξαναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους από ακραίες διώξεις και βία και ζουν ως πρόσφυγες.

Τα δεδομένα, τα οποία δημοσιεύθηκαν από την Υπηρεσία Προσφύγων θεωρούνται «ο υψηλότερος αριθμός από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία, σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα».

«Για πρώτη φορά, ο αναγκαστικός εκτοπισμός επηρεάζει περισσότερο από το ένα τοις εκατό της ανθρωπότητας, ή 1 στα 97 άτομα.

Η Jolie σοκαρίστηκε από το γεγονός ότι «ο παγκόσμιος εκτοπισμός σχεδόν διπλασιάστηκε από το 2010» και ότι «περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε μεγαλύτερη κλίμακα σε περισσότερα μέρη και με ένα από τα ταχύτερα ποσοστά ζωντανής μνήμης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:35