search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:31
MENU CLOSE

Ψυχρολουσία για την Ελλάδα: Προς μνημόνιο-light για τα 32 δισ. (Video)

19.06.2020 14:07
Κορωνοϊός-Ευρωζώνη: Μικρότερη ύφεση 7,8% φέτος, αλλά και μικρότερη ανάπτυξη 5,3% το 2021 - Media

 

Αν και η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν κατάφερε να καταλήξει σε απόφαση, εντούτοις φαίνεται ότι ο ευρωπαϊκός Βορράς είναι αποφασισμένος να πιέσει προς την κατεύθυνση μνημονιακών πολιτικών για όσες χώρες προσφύγουν στο Ταμείο για χρήματα.

Σύμφωνα με το Mega Channet, ευρωπαίοι αξιωματούχοι που μίλησαν πριν την έναρξη της Συνόδου, υπογράμμισαν ότι οι βόρειες χώρες απαιτούν μεταρρυθμίσεις από τους νότιους, οι οποίες μάλιστα, μπορεί να είναι και δημοσιονομικές προσαρμογές, όπως περικοπές προϋπολογισμών ή αυξήσεις φόρων.

Απέναντι στην Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο, βρίσκονται οι χώρες του Βορρά που ζητούν αυστηρούς όρους για τη διάθεση κάθε βοήθειας. Ολλανδία, Αυστρία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία και η Εσθονία πιέζουν προκειμένου να εφαρμοστεί ένα μνημόνιο-light, αλλά δεν φαίνονται διατεθειμένες να υποχωρήσουν.
 
Διαψεύδει το ενδεχόμενο Μνημονίου η κυβέρνηση
Βέβαια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διέψευσε το ενδεχόμενο μνημονίου, λέγοντας πως «δεν υπάρχουν μνημόνια στο δρόμο του Ταμείου Ανάκαμψης». Όπως πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, η Ελλάδα θα λάβει σημαντικό ποσό μέσω χρηματοδοτήσεων.
 
Παράλληλα, ο κ. Πέτσας απάντησε στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας, λέγοντας ότι τα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, όπως προβλέπεται σαφώς στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:30