search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:21
MENU CLOSE

Τραγικός θάνατος για διάσημη ακτιβίστρια κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας

22.06.2020 10:20
Τραγικός θάνατος για διάσημη ακτιβίστρια κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας - Media

 

Μια από τις πιο γνωστές ακτιβίστριες για την υπεράσπιση και την ευζωία όλων των ζώων, η Ρίγκαν Ράσελ, βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας έξω από σφαγείο χοίρων στο Μπέρλινγκτον, στο Οντάριο του Καναδά.

Οι αρχές εξετάζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Ράσελ παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από φορτηγό που μετέφερε χοίρους προς σφαγή, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ήταν ένα τραγικό δυστύχημα ή ήταν ένα σκόπιμο χτύπημα που την οδήγησε στο θάνατο.

                               

        H Ρίγκαν Ράσελ σε διαμαρτυρία για τις απαράδεκτες συνθήκες μεταφοράς των χοίρων. Ένα τέτοιο φορτηγό της στέρησε την περασμένη Παρασκευή τη ζωή (photo Facebook Regan Russel)

Το σφαγείο στη συγκεκριμένη περιοχή έχει μπει στο στόχαστρο των ακτιβιστών αφού όπως καταγγέλλουν οι συνθήκες διαβίωσης και μεταφοράς των ζώων, είναι τραγικές. Η διαμαρτυρία που είχαν οργανώσει την Παρασκευή, οι ακτιβιστές είχε στόχο για μια ακόμα φορά να καταδείξει τις απαράδεκτες συνθήκες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν όταν ήταν μια πολύ ζεστή μέρα και η Ράσελ επιχείρησε να δώσει λίγο νερό στους χοίρους που ήταν στοιβαγμένοι στο φορτηγό, όταν δέχτηκε το χτύπημα. Όπως λένε οι ακτιβιστές για την υπεράσπιση των ζώων, τόσο οι καιρικές συνθήκες όσο και οι συνθήκες μεταφοράς των ζώων με μαθηματική ακρίβεια θα είχαν σαν αποτέλεσμα πολλά ζώα να φτάσουν, ήδη, νεκρά στον προορισμό τους.

Να σημειωθεί ότι η Ράσελ έδινε το παρόν σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες και πρόσφατα συμμετείχε σε διαμαρτυρία στον Καναδά με αφορμή τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ.

Για τον αιφνίδιο και βίαιο θάνατο της ακτιβίστριας εξέδωσαν ανακοινώσεις οι μεγαλύτερες από τις φιλοζωικές οργανώσεις του κόσμου, όπως η αμερικανική PETA και η καναδική Animal Justice.

Πηγή: zoon.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50