search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:05
MENU CLOSE

Αναλαμβάνω την ευθύνη αλλά δεν είμαι υπεύθυνος για τίποτα!

26.06.2020 11:36
nikospapas.jpg

 

«Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία τής παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα, που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη».

Με αυτή τη δήλωση το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς ανέλαβε την ευθύνη για τα όσα ακούγεται να λέει στον Σαμπύ Μιωνή: «το μαγαζί», «τα λεφτά», «την ατζέντα». Στο ποδόσφαιρο όταν έβγαινε ο προπονητής μετά από μία μεγάλη ήττα ή μία κακή εμφάνιση που συνεχιζόταν για αρκετά μεγάλο διάστημα και έλεγε στις δηλώσεις του «αναλαμβάνω την ευθύνη», ήξερες. Κυριακή το ματς, το αργότερο την Τετάρτη είχε φύγει από την ομάδα αλλά θα είχε φύγει φιλικά, ίσως κάποιες φορές και ηρωικά αλλά θα είχε φύγει. Έστρωνε το δρόμο. Προετοίμαζε τους οπαδούς. Εδώ όμως όχι. 

Εννοείται ότι ο Νίκος Παππάς είναι πιεσμένος και μάλιστα πάρα πολύ. Το ζήτημα είναι αν θα αντέξει ο Αλέξης Τσίπρας να τον κρύψει, αν θα τον καθησυχάσει αν για ακόμα μία φορά θα μπει μπροστά να δεχθεί ο ίδιος τα πυρά, αντιπολίτευσης, τύπου αλλά κυρίως και πιο σημαντικό, ψηφοφόρων. Μπορεί ακόμα ο οργανισμός ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει συνειδητοποιήσει αλλά το πλήγμα είναι βαθύ στο κόμμα. Και είναι το δεύτερο χτύπημα σε λιγότερο από μήνα μετά την δημοσιοποίηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη με τα ενοίκια που εισπράττει, μέσω ΜΚΟ και προγραμμάτων στήριξης για τους πρόσφυγες, από τα δεκάδες σπίτια που απέκτησε τα τελευταία δύο χρόνια με το εισόδημα του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήττεται εκεί όπου μέχρι χθες φώναζε ότι κατέχει: το ηθικό πλεονέκτημα. 

Ενα σημαντικό κομματικό στέλεχος αποδοκιμάζεται για συμμετοχή του σε συνομιλία με επιχειρηματία. Κάνει δήλωση μετάνοιας αλλά όχι ουσιαστικής αναγνώρισης του λάθους. Λέει για ευθύνες αλλά δεν είναι υπεύθυνος. Υπεύθυνος προς τους συντρόφους του, τον πρόεδρο του, το κόμμα αλλά και τις αρχές του κόμματος. Ο Νίκος Παππάς παραμένει στην κομματική του θέση και δεν παραιτείται, ούτε ζητείται η παραίτησή του. 

Είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να ζει με το φόβο ότι θα βγουν και νέες συνομιλίες – όπως μας προετοίμασε ο συνήγορος του Μιωνή – το επόμενο διάστημα; Θα αντέξει την πίεση της κυβέρνησης ο Τσίπρας όπου το όνομα «Παππάς» θα αναπαράγετε ως απάντηση σε κάθε μελλοντική κριτική προς το Μαξίμου; 

«Ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλήψεις ή αστοχίες», είπε χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ή όχι ευθύνη του Νίκου Παππά να παραιτηθεί; 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:00