search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:34
MENU CLOSE

Κινηματογράφος – προτάσεις: Οι ταινίες της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2131
25-6-2020
26.06.2020 17:20
unnamed_9.jpg

«Τιμώμενος επισκέπτης» του Ατόμ Εγκογιάν

Ο Τζιμ και η κόρη του Βερόνικα, μια νεαρή δασκάλα μουσικής, επιχειρούν να ξεδιπλώσουν τις πολύπλοκες ιστορίες τους και τα αλληλένδετα μυστικά τους. Ύστερα από μια φάρσα που παίρνει άλλη τροπή και καταλήγει πολύ άσχημα, η Βερόνικα καταδικάζεται αδίκως για ένα, σεξουαλικής φύσεως, έγκλημα. Παρ’ όλα αυτά, η ίδια θεωρεί ότι αξίζει την τιμωρία για κάποια άλλα εγκλήματα του παρελθόντος για τα οποία νιώθει ένοχη και τα οποία τη βαραίνουν και τη στοιχειώνουν. Ο πατέρας της αδυνατεί να καταλάβει την αδιάλλακτη στάση τής κόρης του, ώσπου η αγωνία του αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει καθοριστικά τη ζωή του. Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ του Ατόμ Εγκογιάν με τον Ντέιβιντ Θιούλις σε μια σπουδαία ερμηνεία. Σκηνοθεσία: Ατόμ Εγκογιάν. Παίζουν: Ντέιβιντ Θιούλις, Λουκ Γουίλσον, Λαΐσλα Ντε Ολιβέιρα, Ρόσιφ Σάδερλαντ. H ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους σήμερα, 25 Ιουνίου, από την Weird Wave.

«Ρουά ματ» του Πιέρ – Φρανσουά Μαρτέν – Λαβάλ

Αναγκασμένος να εγκαταλείψει τη χώρα του, το Μπαγκλαντές, ο 8χρονος σκακιστής Φαχίμ φτάνει στο Παρίσι με τον πατέρα του. Καθώς η αίτησή τους για άσυλο απορρίπτεται και θεωρούνται πλέον παράτυποι μετανάστες, βρίσκονται άστεγοι και απελπισμένοι. Με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, ο Φαχίμ γνωρίζει τον Σιλβάν, έναν κορυφαίο Γάλλο προπονητή σκακιού, ο οποίος τον διδάσκει, δίνοντάς του έναν σκοπό στη ζωή του. Οι μάχες του πάνω στη σκακιέρα αντανακλούν τις νίκες και τις συντριπτικές ήττες του στον αγώνα για μια φυσιολογική ζωή. Ο Φαχίμ διακρίνεται σε τοπικά και εθνικά τουρνουά και τελικά, το 2012, κερδίζει τον τίτλο του Πρωταθλητή Σκακιού της Γαλλίας, σε ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Η ιστορία του Φαχίμ δεν είναι απλά μια συγκινητική εκδοχή της ζοφερής πραγματικότητας που ζει και βιώνει ένα υπαρκτό κομμάτι της «πολιτισμένης» κατά τα άλλα κοινωνίας μας, αλλά και μια δυνατή μαρτυρία για την πατρότητα, την καλοσύνη των ξένων αλλά και την ισχυρή επιθυμία και τόλμη ενός μικρού αγοριού να πετύχει. Σκηνοθεσία: Πιερ – Φρανσουά Μαρτέν – Λαβάλ. Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ασάντ Αχμέντ, Μιζανούρ Ραχαμάν, Ιζαμπέλ Ναντί

Η ταινία κυκλοφορεί σήμερα, 25 Ιουνίου, από την Tanweer.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18