search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:14
MENU CLOSE

Ιταλία: Συνεχίζεται η πτώση του Σαλβίνι – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

30.06.2020 12:40
Ιταλία: Συνεχίζεται η πτώση του Σαλβίνι - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - Media

 

Σε πτωτική πορεία συνεχίζει να βρίσκεται η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ιδιωτικού ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού “La 7”, που αντίθετα έδειξε ανοδική πορεία για το κίνημα Πέντε Αστέρων, το οποίο δείχνει να ανακτά ένα μικρό μέρος της δύναμής του.

Συγκεκριμένα, το κόμμα του Σαλβίνι εξασφαλίζει το 26,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ δεύτερη πολιτική δύναμη είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο «πείθει» το 20,3% των ερωτηθέντων. Το κίνημα Πέντε Αστέρων βρίσκεται στο 16%, ενώ, τέταρτο κόμμα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή, είναι τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, με ποσοστό 14,2%.

Παράλληλά, η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι περιορίζει την δύναμή της στο 5,6% της πρόθεσης ψήφου. Η Ιταλική Αριστερά, στην φάση αυτή εκφράζει το 3,5% των Ιταλών. Το μικρό κόμμα «Ζωντανή Ιταλία», τέλος, του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, δεν ξεπερνά το 3%.

Όπως υπογράμμισαν οι πολιτικοί σχολιαστές, η Λέγκα που πέρυσι είχε φτάσει και το 33% χάνει συνεχώς υποστηρικτές, την ώρα που ενισχύονται διαρκώς τα ακραία “Αδέλφια της Ιταλίας”, της Τζόρτζια Μελόνι.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως ο Ματέο Σαλβίνι δεν πρέπει να θεωρεί βέβαιο ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2023 -το αργότερο- θα είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς, την ώρα που οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την κυβέρνηση Κόντε δεν καταφέρνουν να αγγίξουν το 40% της πρόθεσης ψήφου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:14