search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:25
MENU CLOSE

Το πιο γνωστό άγνωστο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης!

01.07.2020 07:13
4914957.jpg

 

Επιτυχημένη διαδήλωση είναι αυτή που ταλαιπωρεί πιο πολύ τους πολίτες, που προκαλεί περισσότερη καταστροφή, που κάνει τον κόσμο να αγανακτεί, που δημιουργεί απελπισία. Αυτή είναι καθ ομολογία των συνδικαλιστών, η φιλοσοφία των «αγωνιστικών κινητοποιήσεων», το ιδεολογικό τους υπόβαθρο: να αγανακτήσει ο πολίτης από την ταλαιπωρία, να «ριζοσπαστικοποιηθεί» και να στραφεί ενάντια στο αστικό κράτος και την πλουτοκρατία… Με δυο λόγια, αν δεν ταλαιπωρηθεί ο κόσμος και δεν αγανακτήσει, η διαδήλωση – κινητοποίηση θεωρείται αποτυχημένη!

Κάθε καθοδηγούμενη διαδήλωση επικαλείτο μια θεμελιώδη αξία, την οποία χρησιμοποιούσε καταχρηστικά για ιδιοτελείς και πολλές φορές σκοτεινές σκοπιμότητες. Για το σκοπό αυτό, επιστρατευόταν μια θεαματική έκφραση, ένα ευφάνταστης σύλληψης δικαίωμα για να ξεκινήσει μια από τις τρεις συνήθως καθημερινές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, ταλαιπωρώντας εκατομμύρια πολίτες και επιφέροντας τεράστιες – ανυπολόγιστες ζημιές και βλάβες στο κοινωνικό σύνολο.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» έρχεται να βάλει επιτέλους τέρμα στον μεγαλύτερο παραλογισμό της Μεταπολίτευσης, την πιο εκτεταμένη κατάχρηση- εκμετάλλευση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, τον πιο συστηματικό ευτελισμό τους, στην πιο διαδεδομένη απαξίωση των κατακτήσεων μέσα από αγώνες και αίμα – για να ξεπουληθούν κυρίως από τους θιασώτες των πιο στυγνών απολυταρχιών…

Το γαϊτανάκι του παραλογισμού είναι ότι κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες που αν ήταν στην εξουσία, θα απαγόρευαν πλήρως το δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας, της διαμαρτυρίας και των διαδηλώσεων, εμφανίζονται στη χώρα μας ως οι πλέον ένθερμοι θιασώτες, κυρίως, όμως, ως ιδιοκτήτες του δικαιώματος των κάθε λογής κινητοποιήσεων και χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «χουντικό»!

Ένα νομοσχέδιο που έρχεται να θέσει τέλος στην ασυδοσία των κινητοποιήσεων που στην ουσία αποδυναμώνονται με την κατάχρηση που τους γίνεται. Η επί δεκαετίες ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς έχει υποχρεώσει σήμερα όλο το πολιτικό σύστημα να απαντά σε ένα παραλογισμό: ότι δεν είναι δυνατόν να παραλύει το κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας τρεις φορές την ημέρα – σα να λαμβάνει αγωνιστική αντιβίωση! Αυτή η ομηρία πρέπει να λήξει. Καταβληθήκαν τα λύτρα στην Αριστερά. Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα ανοχής της κοινωνίας – με την βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του ηθικού του πλεονεκτήματος…

Σοβαρά τώρα, οι συνέταιροι και συγκυβερνήτες του Καμμένου, κάνουν λόγο για «χούντα» και μάλιστα δια στόματος του εντιμότατου Ραγκούση που χαρακτήριζε τον Τσίπρα «αρρωστημένα εγωπαθή» και τον παρουσίαζε σαν τον «πιο ανέντιμο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης»; Ο κύριος Ραγκούσης μάλλον …έπαιζε με τα κουβαδάκια του επί χούντας και έχει κενό παραστάσεων…

Κάποτε πρέπει να διερευνηθούν σοβαρά οι βαρύτατες επιπτώσεις των αχρείαστων, υποκινούμενων και καταχρηστικών κινητοποιήσεων στην ελληνική κοινωνία. Να μάθουμε τι κόστισε στον ελληνικό λαό όλο αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ασυδοσίας που υπάρχει μόνο στην Ελλάδα και πουθενά άλλου στον πολιτισμένο και δημοκρατικό κόσμο.

Κατά την «αντιμνημονιακή» πρώτη πενταετία 2010-2015 που υπήρξε έξαρση του φαινομένου, οι αριθμοί όπως προκύπτουν από τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) είναι συντριπτικοί:

Το 2010, πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας 4.268 συγκεντρώσεις.

Το 2011, πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας 1.705 συγκεντρώσεις.

Το 2012 , πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας 1.563 συγκεντρώσεις.

Το 2013 , πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας 1.594 συγκεντρώσεις.

Το 2014, πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας 1.362 συγκεντρώσεις.

Το 2015, πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας 1.157 συγκεντρώσεις.

Γνωρίζουμε όλοι τις ανυπολόγιστες ζημιές που προκλήθηκαν στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, το κόστος φύλαξης αυτών των κινητοποιήσεων, και γενικότερα τις επιπτώσεις τους στην καθημερινότητα των πολιτών της πρωτεύουσας. Ο λογαριασμός είναι αστρονομικός, η καταστροφή ανυπολόγιστη και όλα αυτά για να συστήσει στο δημόσιο βίο η «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον ….κύριο Καρανίκα!

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας «80 πορείες και συγκεντρώσεις τον Μάιο που επαναλειτούργησε η αγορά, 53 από την αρχή του Ιουνίου και κατά μέσον όρο ήταν κλειστό το κέντρο της Αθήνας περίπου 3 φορές ανά εργάσιμη ημέρα».

Πρόκειται αναμφισβήτητα για το πιο εκτεταμένο και καταστροφικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, ένα κολοσσιαίο και σκοτεινό σκάνδαλο για το οποίο δεν θα αποδοθούν παρά μόνο ιστορικές ευθύνες…

Αλλά με αυτό το νομοσχέδιο μπαίνει -ευελπιστούμε- ένα τέλος σ’ αυτόν τον φαύλο κύκλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:25