search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:03
MENU CLOSE

Στις 6 Ιουλίου δίνονται στη κυκλοφορία οι σταθμοί του μετρό Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια (Photos)

01.07.2020 10:20
Στις 6 Ιουλίου δίνονται στη κυκλοφορία οι σταθμοί του μετρό Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια (Photos)  - Media

 

Όλα είναι έτοιμα πλέον για να αρχίσει η λειτουργία του πρώτου μισού της επέκτασης στο Μετρό της Γραμμής προς Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com η επίσημη «κορδέλα» για να δοθούν στην κυκλοφορία οι σταθμοί ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ και ΝΙΚΑΙΑ θα κοπεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Αυτό το νέο τμήμα θα συνδέει τις της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλού και της Νίκαιας με το δίκτυο του Αθηναϊκού Μετρό δίνοντας απευθείας πρόσβαση σε σημαντικού συγκοινωνιακούς κόμβους όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, η Δουκίσσης Πλακεντίας, το λιμάνι του Πειραιά και το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη μέρα λειτουργία, θα έχουμε το σύστημα του «έξυπνου» ηλεκτρονικού εισιτηρίου και προσωρινά αντί για πύλες στις εισόδους θα υπάρχουν τα ακυρωτικά μηχανήματα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις που έχει κάνει η Αττικό Μετρό, φαίνεται ότι θα κινούνται ημερησίως περίπου 60 χιλιάδες πολίτες, ενώ όταν φτάσει η Γραμμή μέχρι το Δημοτικό Θέατρο ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 130 χιλιάδες.

Για να πάει κανείς από τη Νίκαια μέχρι το Σύνταγμα θα χρειάζεται σε μόλις 14 λεπτά έναντι μίας ώρας και πλέον που είναι σήμερα σε ώρες αιχμής με αυτοκίνητο η λεωφορείο και θα δώσει μεγάλη ανάσα στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται καθημερινά.

Το ίδιο θα συμβεί μόλις λειτουργήσει και η επέκταση μέχρι το Δημοτικό Θέατρο καθώς η απόσταση θα καλύπτεται μόλις σε 5 λεπτά από περίπου 40 λεπτά σε ώρες αιχμής. Η απόσταση Νίκαια-Αεροδρόμιο θα καλύπτεται σε περίπου 55-60 λεπτά.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01