04/08/2020 14:33:25

Δημοτικο σχολειο στην Κρήτη ζητάει τον δικό του ...«Μεγάλο Περίπατο» - Ο διευθυντής του αιτείται 130.500 ευρώ για ζαρντινιέρες και ψευδοπιπεριές

Δημοτικο σχολειο στην Κρήτη ζητάει τον δικό του ...«Μεγάλο Περίπατο» - Ο διευθυντής του αιτείται 130.500 ευρώ για ζαρντινιέρες και ψευδοπιπεριές - Media

Ζήλεψε ... τη δόξα του "Μεγάλου Περιπάτου" το 6ο Δημοτικό Σχολείο στις Αγιές Παρασκιές και η διεύθυνση αποφάσισε να διεκδικήσει κονδύλια ... ανάλογα αυτών της πρωτεύουσας για ποιοτικό αστικό εξοπλισμό και φυτά!

Με επιστολή της η διεύθυνση του 6ου Δημοτικού Σχολείου στις Αγιές Παρασκιές προς το Δήμο Αχαρνών Αστερουσίων στο Ηράκλειο Κρήτης στις 30 Ιουνίου ζητά την έγκριση κονδυλίου... 130.500 ευρώ για την υλοποίηση... Μεγάλου Περιπάτου στην αυλή του.

Η επιστολή καταχωρήθηκε κανονικά, ωστόσο προφανώς ο διευθυντής κάνει χιούμορ, καυτηριάζοντας τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στις χρηματοδοτήσεις με μεγάλο αδικημένο, διαχρονικά, την Παιδεία.

«Η επιστολή έχει διάθεση χιουμοριστική, προσπαθώντας να διακωμωδήσει την μικρή χρηματοδότηση που έχουν γενικότερα οι σχολικές μονάδες από την Πολιτεία. Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο χτίστηκε επί χούντας και χρειάζεται παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση τα παγκάκια θα είναι έτοιμα το επόμενο διάστηκα και θα γίνουν από παλέτες. Δεν ζητάμε αυτά τα χρήματα. Κάνουμε χιούμορ. Κάθε φορά αιτούμαστε κονδύλια για τις ανάγκες του σχολείου, ωστόσο, τα χρήματα που κάθε φορά εγκρίνονται είναι πολύ λιγότερα» είπε στο ethnos.gr ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Κουντούρης.

Τι αναφέρει η χιουμοριστική επιστολή

Όπως εξηγεί στην επιστολή του ο διευθυντής του σχολείου περιμετρικά της σχολικής αυλής βρίσκονται 18 τεράστια πεύκα. «Σε καθένα από αυτά αιτούμαστε από τη σχολική επιτροπή ένα παγκάκι και μια ζαρντινιέρα. Επειδή τώρα αναγνωρίζουμε την ένδεια στην οποία ευρίσκεται η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης και λόγω του κορονοϊού προσπαθήσαμε ούτως ώστε οι τιμές είναι εντελώς συγκαταβατικές. Επίσης το φυτόχωμα για τις ζαρντινιέρες θα είναι προσφορά από την Ολυμπία.

Ο προϋπολογισμός του έργου κοστολογείται ως εξής:

18 παγκάκια συνολικού προϋπολογισμού 108.000 ευρώ,

18 ζαρντινιέρες 9.900 ευρώ

36 ψευδοπιπεριές 12.6000 ευρώ.

Σας ευχαριστούμε και παρακαλούμε για την έγκριση του παραπάνω ποσού στο επόμενο συμβούλιο της σχολικής επιτροπής» καταλήγει η επιστολή

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.