search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:27
MENU CLOSE

Απίστευτος Μπολσονάρο: Η Βραζιλία «σαρώνεται» από τον κορωνοϊό κι αυτός… χαλαρώνει το νόμο για τις μάσκες

03.07.2020 16:17
Απίστευτος Μπολσονάρο: Η Βραζιλία «σαρώνεται» από τον κορωνοϊό κι αυτός... χαλαρώνει το νόμο για τις μάσκες - Media
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο χαλάρωσε τον νόμο σχετικά με τη χρήση της μάσκας στους δημόσιους χώρους, ενάντια στη διασπορά του νέου κορωνοϊού, καθιστώντας τη μη υποχρεωτική στα εμπορικά καταστήματα και τους χώρους λατρείας.
 
Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο επικεφαλής του βραζιλιάνικου κράτους επικύρωσε το νομοσχέδιο, που είχε υπερψηφίσει το Κογκρέσο, το πρώτο που αφορά τη χρήση της μάσκας σε εθνικό επίπεδο, ασκώντας ωστόσο βέτο και αποκλείοντας σειρά διατάξεων.
 
Μία εξ’ αυτών προέβλεπε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας «στους χώρους λατρείας ή σε βιομηχανικές και εμπορικές εγκαταστάσεις». Εντούτοις, ο ακροδεξιός πρόεδρος έκρινε το συγκεκριμένο μέτρο αντισυνταγματικό, κάνοντας λόγο για «πιθανή παραβίαση οικιακού ασύλου», δεδομένου ότι συχνά πρόκειται για ιδιωτικές ιδιοκτησίες.
 
Επιπλέον, κατήργησε ένα άρθρο που υποχρεώνει τα εμπορικά καταστήματα και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις να παρέχουν δωρεάν μάσκες στους εργαζόμενούς τους και άλλο ένα που προβλέπει πως οι δημόσιες αρχές πρέπει να διανέμουν μάσκες «στους οικονομικά ασθενείς πληθυσμούς».
 
Η χρήση της μάσκας ήταν ήδη υποχρεωτική εδώ και πολλές εβδομάδες σε πολιτείες της Βραζιλίας, μέσω των διαταγμάτων που είχαν εκδώσει οι κυβερνήτες. Η Βραζιλία είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως από την πανδημία Covid-19, με σχεδόν 1,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και 61.884 νεκρούς.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:25