search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:57
MENU CLOSE

Από 21 έως 30.8.2020 πραγματοποιείται το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2132
2-7-2020
04.07.2020 03:00
horos.jpg

 

Παρ’ όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κατάφερε να στηρίξει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα. Οι 21 παραγωγές του με θέμα τη σχέση των ανθρώπων με τη φύση και την ανάγκη, εκ των οποίων οι 11 παρουσιάζονται πρώτη φορά στην Ελλάδα, περιλαμβάνουν 11 ξένες παραστάσεις (!) και 10 ελληνικές. Από τις 21 έως τις 30 Αυγούστου, λοιπόν, τέσσερις παραγωγές θα φιλοξενηθούν στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, πέντε σε άλλους υπαίθριους χώρους – όπως μία στην Costa Navarino και μία στην προκυμαία – και 12 στην κεντρική πλατεία της πόλης (οι τελευταίες θα είναι με ελεύθερη είσοδο στο κοινό).

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

– Ο σημαντικός χορογράφος, σκηνοθέτης και χορευτής Βιμ Βαντεκέιμπους, που στο έργο του επανέρχεται σχεδόν εμμονικά στο ερώτημα πώς ο άνθρωπος αντιδρά σε ακραίες καταστάσεις, θα παρουσιάσει στις 21-22 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας το «Traces» (Ίχνη).

– Ο Ισπανός Ισραέλ Γκαλβάν ντε λος Ρέγιες, που επαναπροσδιορίζει το φλαμένκο, θα δώσει στις 23 Αυγούστου (Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας) ένα σόλο με τίτλο «Revolution without music».

– Η Γαλλοβελγίδα καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Dame de Pic, χορογράφος και χορεύτρια Καρίν Ποντιέ θα παρουσιάσει επίσης στις 23 Αυγούστου το έργο «Same Same». Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από μία τάση προς το παράλογο, την εξερεύνηση της οικειότητας και της πολυπλοκότητας των σχέσεων.

– Η ομάδα Griffon της Ιωάννας Πορτόλου με το KAOS μιλάει για το βάρος του πολιτισμού που κουβαλάμε μέσα μας (25 Αυγούστου).

– Ο Φώτης Νικολάου επιχειρεί με το «ΤΑΜΑΤΑ» ένα σκοτεινό, ποιητικό ταξίδι αναζήτησης ταυτότητας (26 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας).

– Μια διερεύνηση στις σχέσεις μας μέσα από τις δομές που γεννιόμαστε και μεγαλώνουμε είναι το θέμα του «Here» από την Καταλανή χορογράφο και χορεύτρια Λάλι Αϊγκουαντέ (27 Αυγούστου).

– «Ύλη» ονομάζεται το έργο της ομάδας Koka&panu που απαρτίζεται από τη χορεύτρια/χορογράφο Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου και τον μουσικό/συνθέτη Παναγιώτη Μανουηλίδη (28 Αυγούστου).

– O Βίκτωρ Τσέρνιτσκι δίνει μια χιουμοριστική παράσταση με το PLI στις 29 Αυγούστου. Τα έργα του ισορροπούν μεταξύ χορού, περφόρμανς, τσίρκου και σωματικού θεάτρου.

– Οι περίφημοι Peeping Tom (Gabriella Carrizo, Franck Chartier) παρουσιάζουν με το «Diptych» χαρακτήρες που κινούνται ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα (29-30 Αυγούστου).

Στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας θα δούμε το έργο «Cualquvier Manana» (22 Aυγούστου) με τη χορογράφο/χορεύτρια Laura Aris και τον Alvaro Esteban, την Kirn Compagny – που ασχολείται με το τσίρκο – με το «Tricot» (23 Αυγούστου), τους περφόρμερ από το Θιβέτ Ren Qing Rang μαζί με τη χορεύτρια Ελευθερία Ηλιοπούλου (24 Αυγούστου) στο «In trust we doubt», τον ακροβάτη/χορευτή Iesu Escalante (24 Αυγούστου) με το «Jack… a symphonic resistance of a brutal self portrait», τον χορευτή/χορογράφο από τη Μοζαμβίκη Edivaldo Emesto (25 Aυγούστου) με το «Body monologue» και τη χορογράφο Αναστασία Βαλσαμάκη με το «Error».

Επίσης τον χορευτή Ηλία Χατζηγεωργίου (26 Aυγούστου) με το «Fixation in Duo», τη χορεύτρια Ηρώ Κόντη (27 Αυγούστου) με το «Numbed emotion» και τη χορευτική ομάδα Wonderground Dance Company (πάλι στις 27 Αυγούστου) με το «Rise».

Στις 28 Αυγούστου θα εμφανιστούν οι Ben Fury and Simon Therree με το «Darwish’s nightmare», o χορογράφος/περφόρμερ Ιωάννης Καρούνης με το «Orbital» και η Ευτυχία Στεφάνου με τον μουσικό Σωτήρη Ζηλιασόπουλο (Tzitzifriki) στο «Λίγο πριν σας συστηθούμε. Είμαστε», ενώ στις 29 Αυγούστου η χορεύτρια Δήμητρα Μερτζάνη θα παρουσιάσει το «Κολάζ» και η περφόρμερ Μαρία Μανουκιάν μία παράσταση με τίτλο «Εσωτερική σφαίρα».

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διδάξουν η Λίντα Καπετανέα, ο χορογράφος Edivaldo Ernesto και ο Jozef Frucek, που συνεργάζεται με τη Λίντα Καπετανέα στην ομάδα RootlessRoot.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:53