12/08/2020 23:38:53

Κωστής Μαραβέγιας: Ο σπουδαίος Ένιο Μορικόνε υπήρξε καθηγητής μου (Photos)

Κωστής Μαραβέγιας: Ο σπουδαίος Ένιο Μορικόνε υπήρξε καθηγητής μου (Photos) - Media

 

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 ο Ένιο Μορικόνε. Με μια ανάρτησή του στα social media, ο Κωστής Μαραβέγιας έγραψε λίγα λόγια για τον σπουδαίο Ιταλό συνθέτη, κάνοντας γνωστό ότι υπήρξε καθηγητής του.

«Σπουδαστής στο ωδείο Nino Rota Conservatorio di Bari, βλέπω στον πίνακα ανακοινώσεων έναν διαγωνισμό για νέους συνθέτες για ένα καλοκαιρινό τμήμα στην Accademia Musicale Chigiana di Siena με θέμα «μουσική για κινηματογράφο». Μαέστρος και καθηγητής του τμήματος, ο Ennio Morricone. Έκανα την αίτηση, έστειλα ένα έργο 32 μέτρων και έγινα δεκτός. Από τα φοιτητικά μου χρόνια και όλα τα χρόνια που έχω περάσει στα Ωδεία, αυτή είναι η στιγμή που ξεχωρίζω, αυτή που μου έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Ένας χείμαρρος δημιουργικός, ένας άνθρωπος με καλοσύνη και ευγένεια, ένας σύγχρονος κλασικός, συνεχιστής της μεγάλης σχολής του Mahler, του Puccini και άλλων. Οπαδός της μελωδίας και αξεπέραστος στο είδος του. Πλήρης ημερών, πλήρης μουσικών έργων και εμείς πλήρεις από την κληρονομιά που μας αφήνει. Addio caro maestro» έγραψε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.