search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:27
MENU CLOSE

Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά ομολόγων

09.07.2020 16:41
«Εκρηκτικό» ράλι στα ελληνικά ομόλογα - «Σπάει τα κοντέρ» το 10ετές - Media

 

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα τόσο στην εγχώρια όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν να υπάρξει κάποια πρόοδος αναφορικά με τη σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συνεδριάζουν σήμερα προκειμένου να εκλέξουν τον νέο επικεφαλής του Eurogroup. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συναντάται σήμερα με τον Δανό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στις οποίες πιθανότατα θα δοθεί κάποιο στίγμα για το πού ακριβώς βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το νέο Ταμείο. Χθες πάντως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να καταλήξει σύντομα σε συμφωνία για το Ταμείο, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι απαιτούνται ακόμη αρκετές διαπραγματεύσεις.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διατηρήθηκε στο 0,36%,του 10ετούς κυμαίνονταν στο 1,1% από 1,09%% και του 15ετούς ομολόγου στο 1,14%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 20 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,1% έναντι 0,47% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,57% από 1,54% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ με αποτέλεσμα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να κυμαίνεται νωρίς το απόγευμα στο 1,1296 δολ. από το επίπεδο του 1,1329 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η μείωση που σημείωσαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, παρόλο που ο αριθμός των ανέργων έχει αγγίξει τα 32,9 εκατομμύρια, συνέβαλε σήμερα στην άνοδο του αμερικανικού νομίσματος.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1342 δολ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:26