search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:12
MENU CLOSE

Κίνημα Αλλαγής: Γιατί ψήφισε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις – Ο ρόλος των δημοσκοπήσεων

13.07.2020 06:21
gennimata.jpg

 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε έπειτα από καιρό το ΠΑΣΟΚoΚΙΝΑΛ, μετά την ηχηρή δια-φοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη στην ψηφοφορία για τις πορείες.

Το ερώτημα είναι γιατί η Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισε να συνταχθεί με την κυβερνητική πρόταση, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε επιλέξει τη σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κάτι που έδωσε την αίσθηση «αλλαγής κατεύθυνσης».

Η απάντηση κρύβεται στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η συνεχής αύξηση της δημοτικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ ανάγκασε την πρόεδρο του κόμματος να πάρει τη σχετική απόφαση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τον πάλαι ποτέ ριζοσπαστικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ.

Οι δύσκολες εξισώσεις για το ΚΙΝΑΛ πάντως δεν τελειώνουν με αυτό τον ελιγμό. Το στρατηγικής φύσεως ερώτημα παραμένει: αν το ΚΙΝΑΛ θέλει να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει πιο αριστερά.

Αν θέλει να συγκρατήσει τους νυν ψηφοφόρους του που βλέπουν θετικά τον Μητσοτάκη πρέπει να κινηθεί πιο συντηρητικά. Το δίλημμα παραμένει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:10