search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:43
MENU CLOSE

H KNΕ υπόσχεται ότι προσφέρει τον «πιο ασφαλή καλοκαιρινό προορισμό σε ολόκληρη τη χώρα» (Video)

14.07.2020 09:02
H KNΕ υπόσχεται ότι προσφέρει τον «πιο ασφαλή καλοκαιρινό προορισμό σε ολόκληρη τη χώρα» (Video) - Media

 

Σε μια εβδομάδα στο Στόμιο της Λάρισας ξεκινά το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιούλη, ανοίγει τις πύλες του το Διήμερο με σύνθημα: «Μένουμε δυνατοί – περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!».

Ήδη τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έχουν ξεκινήσει τις εργασίες στο χώρο που θα υποδεχτεί τους κατασκηνωτές στην όμορφη παραλία του Στομίου. Όπως λένε στην ΚΝΕ, «με το Διήμερο στέλνουμε μήνυμα καταδίκης της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ! Διεκδικούμε την απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων και δυνάμεων των Αμερικάνων από την περιοχή μας, να φύγουν τα αμερικάνικα drones από την 110 ΠΜ στη Λάρισα και τα επιθετικά τους ελικόπτερα από το στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο. Είναι παράγοντες αστάθειας, πολέμων και όχι «περιστέρια της ειρήνης». Ο πόλεμος που μαίνεται στη Λιβύη, η κλιμάκωση της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη, η προκλητική στήριξη των ΗΠΑ στη ΝΑΤΟϊκή Τουρκία που δίνει αέρα στα πανιά της τουρκικής προκλητικότητας, οι ανταγωνισμοί που φουντώνουν στην περιοχή μας για τη μοιρασιά της λείας, της ενέργειας και των αγορών επιβάλλουν την απεμπλοκή της χώρας μας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς».

Οι διοργανωτές της ΚΝΕ τονίζουν πως κατά τη φετινή διεξαγωγή του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των κατασκηνωτών και των επισκεπτών. «Δεν αρκούμαστε απλά στις διατάξεις που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιοι φορείς για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων και των camping. Αλλά σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα έχουμε συντάξει αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και παίρνουμε κάθε δυνατό μέτρο πρόληψης», λένε χαρατηριστικά.

Δείτε ποια μέτρα μεταξύ άλλων θα λάβουν οι ΚΝίτες:

Υποχρεωτική θερμομέτρηση όλων των κατασκηνωτών κατά την αναχώρηση τους και κατά την άφιξή τους στο Στόμιο και ενδεικτικές θερμομετρήσεις όλο το τριήμερο.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί ιατρείο 24 ώρες το 24ωρο και θα υπάρχει πολυμελής ομάδα γιατρών και νοσηλευτών με γνώση και εξειδίκευση σε μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Η οργανωμένη μετακίνηση των κατασκηνωτών μέσω των οργανώσεων της ΚΝΕ μάς επιτρέπει να εξασφαλίσουμε ότι, για προληπτικούς λόγους, δεν θα συμμετάσχουν όσοι, με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή συγκατοικούν με ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στις μετακινήσεις που θα γίνουν με τα πούλμαν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και ακολουθώντας τις οδηγίες, η πληρότητα δεν θα ξεπερνά τον επιτρεπόμενο αριθμό ανά λεωφορείο.

Σε όσες εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Διημέρου, τα μέλη και στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ με αίσθημα ευθύνης και πειθαρχίας θα φροντίσουν να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι αποστάσεις.

Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την εστίαση των κατασκηνωτών, θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού, ενώ οι σύντροφοι που θα έχουν ευθύνη στον συγκεκριμένο τομέα θα είναι εφοδιασμένοι με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Ο χώρος της κατασκήνωσης θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων της ατομικής υγιεινής.

Στο χώρο του Διημέρου θα τηρείται ειδικό σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτου περιστατικού COVID-19 από την προσωρινή απομόνωση του περιστατικού μέχρι την ασφαλή μεταφορά του για ιατρική διάγνωση.

Οι διοργανωτές τονίζουν καταλήγοντας:
«Αυτό που επιδιώκουμε είναι να αναδείξουμε τη διαφορετική φιλοσοφία που έχουμε σε σχέση με τα ημίμετρα, με τα δύο μέτρα και σταθμά της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Όταν εμείς μιλάμε για προστασία της δημόσιας υγείας το εννοούμε, δεν το αναθέτουμε στην ατομική ευθύνη του καθενός. Και ναι είμαστε σε θέση να δηλώσουμε ότι η κατασκήνωση της ΚΝΕ είναι ο πιο ασφαλής καλοκαιρινός προορισμός σε ολόκληρη τη χώρα».

Το πρότυπο της Πρωτομαγιάς

Η πρώτη δημόσια οργανωμένη συνάθροιση μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έγινε στη φετινή πρωτομαγιά στο Σύνταγμα όπου πάνω από χίλια άτομα «τοποθετήθηκαν» με το… χιλιοστό σε ειδικά σημεία που είχαν σημανθεί κυριολεκτικά με το μέτρο, φορώντας μάσκες και γάντια. Μάλιστα τότε ακόμα και ο φιλοκυβερνητικός τύπος έσπευσε να απονείμει τα εύσημα στο ΚΚΕ για την άρτια οργάνωση και την τήρηση των μέτρων που προβλεπόταν στο τότε υγειονομικό προωτόκολλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15