search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:34
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛΛ: Παππάς και Χρυσοχοΐδης «σκότωσαν» το φλερτ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2134
16-7-2020
17.07.2020 03:00
2313400.jpg

 

Μπορεί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι στα καλύτερά του μετά τις αποκαλύψεις για Παππά που έρχονται κατά κύματα στο φως της δημοσιότητας, ωστόσο η Κουμουνδούρου παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.
Οι παραιτήσεις από τα όργανα του ΚΙΝΑΛΛ τριών στελεχών εκ της Αχαΐας (που αποτελεί παπανδρεϊκό προπύργιο) δείχνουν ότι η εναντίωση του Γιώργου Παπανδρέου στη Φώφη Γεννηματά με την ομιλία του στη Βουλή και την απουσία του κατά την ψηφοφορία έχει και συνέχεια και λαμβάνει προεκτάσεις. Ο Τσίπρας είχε προειδοποιήσει κατά την ομιλία του την περασμένη Πέμπτη την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛΛ ότι η επιλογή της θα αποδειχθεί «αυτοκτονική» για το κόμμα της. 

Πλέον, και με δεδομένο ότι το «γυαλί» της συμφιλίωσης και της προσέγγισης ράγισε, αν δεν έσπασε κιόλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκαστικά αλλάζει και πάλι στρατηγική και προσανατολίζεται στην αξιοποίηση των ρηγμάτων στο εσωτερικό του «όμορου» κόμματος, όπως ο ίδιος το έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν. Εν προκειμένω η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις συνιστά καμπή και βάζει το ΚΙΝΑΛΛ σε πορεία αποσυσπείρωσης.

Το «ναυάγιο» των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛΛ, που το τελευταίο διάστημα είχαν μπει σε ένα κανάλι επικοινωνίας, επήλθε σε δυο φάσεις κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
Αρχικώς, η δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά – Μιωνή έκανε τη Φώφη Γεννηματά να λάβει αυτομάτως αποστάσεις, περνώντας μάλιστα «απέναντι»: έκανε λόγο για «παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ», είπε ότι «πιστοποιείται η σκευωρία» στην υπόθεση Novartis, κάλεσε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και υπονόησε πολιτικές ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα. Με αφορμή δε την αναφορά Τσίπρα ότι η Ν.Δ. στήνει ριμέικ του βρώμικου ’89, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «θράσος», ενώ εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι εξαιρεί τον Τσίπρα «από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών».

Λίγες μέρες αργότερα ήταν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ που βρέθηκε υπό πίεση με αφορμή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που έδειξε να «διχάζει» το κόμμα της. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ευκαιρίας δοθείσης, απάντησε αυξάνοντας την πολιτική πίεση προς το Κίνημα Αλλαγής κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου. Χαρακτήρισε «ντροπή» την ψήφιση του νομοσχεδίου από μια δημοκρατική δύναμη και από την ίδια τη Φώφη Γεννηματά, ενώ καταλόγισε στην ίδια και το κόμμα της διάθεση κυβερνητικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. – «μπορεί να λείπουν σε ορισμένους τα κυβερνητικά έδρανα, ανθρώπινο είναι». Διεμήνυσε δε ότι αν το ΚΙΝΑΛΛ ξεχνά την ιστορική πολιτική του παράδοση και απομακρύνεται απ’ αυτήν είναι εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβει το κενό: είναι δικαίωμά τους, είπε, αλλά «να μην στεναχωριούνται γιατί η δημοκρατική παράταξη σε αυτόν τον τόπο έχει συνέχεια και θα έχει συνέχεια με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10