search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:33
MENU CLOSE

Προσοχή: ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φακές ακατάλληλες για κατανάλωση (photo)

21.07.2020 10:21
Φακές: Το φθηνό όσπριο που θωρακίζει τα οστά και ρίχνει τη χοληστερόλη - Media

 

Φακές που περιείχαν ξένα σώματα και συνεπώς θεωρούνται ακατάλληλες προς κατανάλωση ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ μετά από καταγγελία καταναλωτή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο διαχείρισης καταγγελίας καταναλωτή που αφορούσε στο προϊόν «ΨΙΛΕΣ ΦΑΚΕΣ», προέλευσης Καναδά, σε συσκευασία των 500 g, της εταιρείας ΖΑΚΟΜΑ ΑΕ, με lot 35019, διαπίστωσε την ύπαρξη ξένων σωμάτων στο ανωτέρω προϊόν (μη συμμόρφωση σύμφωνα με το άρθρο 121, παρ.14β του ΚΤΠ), και συνεπώς θεωρείται ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ – ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (Καν. (ΕΚ) 178/2002, άρθρο 14, παρ. 1 & 2β).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν, που φαίνεται στην κάτωθι φωτογραφία να μην το καταναλώσουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:29