search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:38
MENU CLOSE

Τατουάζ: Πώς να τα διατηρήσετε «ζωντανά» το καλοκαίρι

22.07.2020 11:22
Τατουάζ: Πώς να τα διατηρήσετε «ζωντανά» το καλοκαίρι - Media

 

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να αναδείξουμε τα tattoo μας αλλά μπορεί να υπάρχουν και ατυχήματα αν δεν τα προσέξουμε. Τα τατουάζ ουσιαστικά είναι ανοιχτές πληγές και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού εκτίθενται σε μια σειρά επιβλαβών στοιχείων όπως το ηλιακό φως, τα βακτήρια που ζουν στο νερό και τα σκληρά χημικά. Η φροντίδα των tattoo κατά τους θερμότερους μήνες είναι απαραίτητη για να τα κρατήσουμε υγιή και ζωντανά. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές και διατηρήστε τα σαν καινούρια.

Αντηλιακό ξανά και ξανά

Ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των tattoos, αφού οι ακτίνες UVA και UVB μειώνουν το χρόνο ζωής τους. Ακόμα και 15 λεπτά έκθεσης στον ήλιο μπορεί να προκαλέσουν βλάβη. Έτσι, προτού βγεις έξω, βεβαιώσου ότι έχεις καλύψει την περιοχή των τατουάζ σου με αντηλιακό και με ένα ελαφρύ ρούχο.

Μην ξεχνάς την ενυδατική κρέμα

Φρόντισε να διατηρείς το tattoo σου ενυδατωμένο. Τόσο το χειμώνα όσο κι ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι, τα τατουάζ μας χρειάζονται μπόλικη ενυδάτωση. Μόλις επιστρέψεις από τη θάλασσα, την πισίνα και γενικότερα τις καλοκαιρινές σου δραστηριότητες, κάνε ένα κρύο ντους και άπλωσε μια γενναία ποσότητα ενυδατικής κρέμας.

Πίνε πολύ νερό και γενικά πολλά υγρά

Σίγουρα έχεις ακούσει πως όλα ξεκινάνε από μέσα μας. Η επιδερμίδα σου διψάει συνεχώς. Πόσο μάλλον το καλοκαίρι που οι καιρικές συνθήκες είναι ανυπόφορες. Πίνε πολύ νερό για να κρατήσεις ενυδατωμένη την περιοχή του tattoo σου.

Πες όχι στη λάμπα

Η ακτίνα UV καταστρέφει το tattoo σου κι αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνο του δέρματος.

Κάνε μπάνιο με κρύο νερό

Το ζεστό νερό έχει την τάση να αφυδατώνει το δέρμα, σε αντίθεση με το κρύο που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Το κρύο νερό συσφίγγει τους πόρους της επιδερμίδας και προστατεύει το δέρμα από την ξηρότητα. Έτσι το τατουάζ σου θα φαίνεται πιο λαμπερό και έντονο, σαν να το χτύπησες χθες.

Προσοχή σε τυχόν αλλαγές ή αλλοιώσεις

Εάν παρατηρήσεις κάποια αλλαγή επάνω στο tattoo σου (νέες ελιές ή άλλες δερματικές βλάβες όπως ερεθισμό), καλό θα ήταν να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:37