search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:45
MENU CLOSE

Κομισιόν σε Τουρκία: Να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια για τις διεκδικήσεις στο Καστελόριζο

22.07.2020 15:15
Κομισιόν σε Τουρκία: Να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια για τις διεκδικήσεις στο Καστελόριζο - Media

 

Εκ του πλαγίως αναγνωρίζει η Κομισιόν τις διεκδικήσεις της Άγκυρας, η οποία αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την καλεί να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο για επίλυση του θέματος.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση για την ανακοίνωση της Τουρκίας για νέα NAVTEX για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, απάντησε ότι η Τουρκία «στέλνει λάθος μήνυμα» και δε «βοηθά».

H Ναμπίλα Μασραλί επισήμανε ότι «η Τουρκία ως υποψήφια χώρα χρειάζεται να δεσμευτεί ξεκάθαρα στις σχέσεις καλής γειτονίας, τις διεθνείς συμφωνίες και αναφορικά με την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών με βάση το Χάρτη του ΟΗΕ προσφεύγοντας εάν είναι απαραίτητο στο Διεθνές Δικαστήριο».

Τέλος, ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων με καλή πίστη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15