search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:17
MENU CLOSE

Είκοσι τέσσερα χρόνια χωρίς την Αλίκη – Η τελευταία υπόκλιση στο κοινό (Videos/Photos)

23.07.2020 10:01
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η σπάνια φωτογραφία της από το «Δόλωμα» - Media

 

Είκοσι τέσσερα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που η αυλαία έπεσε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Σαν σήμερα, το 1996, η Εθνική μας σταρ ηττείται ύστερα από μια άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Η αρρώστια λίγο μετά τη γέννησή της 

Η Aλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 στο Μαρούσι και τρεις μέρες αργότερα αρρώστησε με πνευμονία. Οι γονείς της την βάφτισαν αμέσως από τον φόβο μήπως πεθάνει, δίνοντάς της το όνομα Αλίκη – Σταματίνα.

Ακολούθησαν φτωχικά παιδικά χρόνια, ενώ ο πατέρας της δολοφονήθηκε στην κατοχή με τη μητέρα της να αναλαμβάνει να μεγαλώσει μόνη της τα τρία παιδιά τους.

Η Αλίκη αγαπούσε από μικρή το θέατρο, ενώ συχνά πρωταγωνιστούσε στις σχολικές θεατρικές παραστάσεις.

Τα πρώτα της βήματα στο “σανίδι”

Εδωσε εξετάσεις στο εθνικό θέατρο και το 1952 μπήκε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου κρυφά από την οικογένειά της, καθώς την εποχή εκείνη το επάγγελμα του ηθοποιού θεωρούταν ντροπή για μια οικογένεια.

Ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο, ενώ έκανε τις πρώτες της εμφανίσεις και στον κινηματογράφο.

Σύντονα η Αλίκη Βουγιουκλάκη δημιούργησε τον δικό της θίασο, ανεβάζοντας τα έργα “Καίσαρ και Κλεοπάτρα”, “Χτυποκάρδια στο θρανίο” κ.α., ενώ ακολούθησε η συνεργασία με τον Φιλοποίμενα Φίνο και τη”Φίνος Φιλμ”, κάνοντας μαζί τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου.

“Η Αλίκη στο Ναυτικό”, “Η Λίζα και η άλλη”, “Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια”, “Η Μαρία της Σιωπής”, “Ο αγαπητικός της Βοσκοπούλας”, “Το κορίτσι με τα παραμύθια”, “Διακοπές στην Αίγινα”, “Έρωτας στους αμμόλοφους”, “Αστέρω”, “Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο”, “Μανταλένα”, “Η Υπολοχαγός Νατάσσα” αποτελούν λίγες μόνο από τις ταινίες που το κοινό λάτρεψε και συνεχίζει να παρακολουθεί μετά από τόσα χρόνια.

Μέσα από τους ρόλους της χαριτωμένης και της σκανδαλιάρας νεαρή κοπέλας, η Αλίκη απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα, ενώ με τον ρόλο της στη “Μανταλένα” κέρδισε το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου, το 1960, στο Φεστιβάλ Ταινιών Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η ίδια ταινία εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η “Υπολοχαγός Νατάσσα” θεωρείται η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ και οι δύο επόμενες εισπρακτικές κινηματογραφικές επιτυχίες ανήκουν και πάλι στη Βουγιουκλάκη.

Ο γάμος της και το άδοξο τέλος με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ 

Με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ συναντήθηκαν το 1959 στα κινηματογραφικά πλατό της ταινίας “Αστέρω” και αποτέλεσαν το διασημότερο ζευγάρι στην ιστορία τόσο του ελληνικού κινηματογράφου όσο και του θεάτρου.

Ο γάμος τους έγινε στις 18 Ιανουαρίου 1965 και τέσσερα χρόνια μετά, απέκτησαν τον γιο τους, Γιάννη.

Ωστόσο, ο γάμος τους είχε άδοξο τέλος και μετά από έντονες δικαστικές μάχες, το διάσημο ζευγάρι χώρισε, στις 4 Ιουλίου του 1979.

Αργότερα, η Αλίκη Βουγιουκλάκη επικέντρωσε τη δραστηριότητά της στο θέατρο, ενώ ασχολήθηκε και με την τηλεόραση.

Οι πιο μεγάλες θεατρικές επιτυχίες της ήταν το “Καμπαρέ”, “Εβίτα”, “Ωραία μου κυρία”, “Πέπσι”, “Λυσιστράτη”.

Το κύκνειο άσμα της ήταν “Η Μελωδία της Ευτυχίας” στον ρόλο της Μαρίας.

Η τελευταία υπόκλιση της Αλίκης στο κοινό 

Λίγο αργότερα, οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο καλπάζουσας μορφής.

Ο θάνατός της, μόλις τρεις μέρες μετά τα γενέθλιά της, στις 23 Ιουλίου 1996, προκάλεσε οδύνη, με ολόκληρη την Ελλάδα να θρηνεί…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:17