search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:19
MENU CLOSE

Στη Σκιά των Βράχων: Η μεγάλη γιορτή τέχνης και ψυχαγωγίας επέστρεψε!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2135
23-7-2020
26.07.2020 03:00
art1.jpg

 

Η δύναμη της τέχνης μάς ενώνει και πάλι… έστω και με μάσκες! Το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού παρουσιάζει το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» επιχειρώντας να αναπληρώσει το κενό των επιβληθέντων – λόγω κορωνοϊού – αποστάσεων με μουσική και θέατρο! Η αγαπημένη γιορτή τέχνης και ψυχαγωγίας με τη συμβολή και συνεισφορά της Περιφέρειας Αττικής μας χαρίζει για ακόμη μια χρονιά έντεκα εκδηλώσεις, εννέα συναυλίες και δύο θεατρικές παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, μία all star ομάδα συντελεστών και ένας εκλεκτός θίασος πολυβραβευμένων ηθοποιών φέρνουν μια εναλλακτική ανάγνωση των «Βακχών» του Ευριπίδη στο προσκήνιο, ενώ το Σάββατο 25 Ιουλίου η Γλυκερία
με το «Απ’ τη Σμύρνη έρχομαι… τι σε μέλλει εσένανε;» μας καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι με αγαπημένα τραγούδια λαïκά, έντεχνα αλλά και παραδοσιακά – σμυρναίικα. Φυσικά, δεν θα λείψουν οι μεγάλες επιτυχίες της, ενώ στο πλευρό της θα είναι ο Θοδωρής Μέρμηγκας. Μια μέρα μετά, την Κυριακή 26 Ιουλίου, η Ηρώ Σαΐα μας παρουσιάζει «Μια θάλασσα τραγούδια». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη. Ένα υπέροχο πρόγραμμα για φωνή, πιάνο και μπουζούκι, το οποίο επιμελήθηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος. Στο πιάνο θα δούμε τον Νεοκλή Νεοφυτίδη, ενώ στο μπουζούκι τον Γρηγόρη Βασίλα.
Την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουλίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στίβενς σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Μια γλυκόπικρη ιστορία για τον αυτισμό, την εφηβεία, την οικογένεια, τα μαθηματικά και τα χρώματα, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον.
Την Πέμπτη 30 Ιουλίου θα απολαύσουμε την «Πανσέληνο στους Βράχους». Από την ελληνική παράδοση μέχρι σήμερα το Φεγγάρι έχει τραγουδηθεί από τους μεγαλύτερους ποιητές και συνθέτες. Ένα πλούσιο πρόγραμμα θα μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές μέσα από μια σειρά τραγουδιών από τη δεκαετία του ’30. Ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος και Τάνια Τρύπη, Κώστας Θωμαΐδης και Ανδριάνα Μπάμπαλη.
Την Παρασκευή 31 Ιουλίου το κοινό θα παρακολουθήσει μια σύνθεση βασισμένη στον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ομώνυμη ταινία. Πρόκειται για μια «ψιθυριστή» παράσταση που επιχειρεί να αναμοχλεύσει την εσωτερική διαδρομή των προσώπων, φέρνοντας στην επιφάνεια την οδύνη που συνθέτουν ερήμην τους. Μια βουτιά στο υποσυνείδητο, σε μια μνήμη ή μια γνώση που ενυπάρχει βαθιά μέσα μας και την οποία αποφεύγουμε πάση θυσία να δούμε… Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Καραντζά.
Το Σάββατο 1η Αυγούστου η Παυλίνα Βουλγαράκη με την μπάντα της μας λέει «Μωβ καληνύχτες… μόνο στα παραμύθια», παροτρύνοντάς μας να «ξορκίσουμε» όλα αυτά που μας βαραίνουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ενώ τη Δευτέρα 24 Αυγούστου η Φωτεινή Βελεσιώτου ρίχνει «Θυμάρι στις φωτιές» με την ξεχωριστή φωνή της και τις μοναδικές ερμηνείες της, έχοντας στο πλευρό της τον νέο ταλαντούχο τραγουδιστή Βασίλη Προδρόμου.
Την Τρίτη 25 Αυγούστου το κοινό θα απολαύσει «50 χρόνια χρυσάφι» σε μια συναυλία με όλες τις τεράστιες επιτυχίες που μας πρωτοτραγούδησε ο Μανώλης Μητσιάς με την ευγένεια και το σπάνιο ήθος που τον χαρακτηρίζουν, από το 1969 μέχρι σήμερα. Μαζί του επί σκηνής η Χριστιάνα Γαλιάτσου.
Την Πέμπτη 27 Αυγούστου οι θεατές θα απολαύσουν μια μαγική βραδιά, γεμάτη νοσταλγία και υπέροχες μελωδίες από τον ελληνικό, αλλά και τον ξένο κινηματογράφο. Τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Γιώργου Κατσαρού που όλοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε. Μαζί του η Λένα Αλκαίου. Guest: Tereza.
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου το «Art», η πανέξυπνη κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, θα μας βοηθήσει να ακούσουμε για πρώτη φορά κάποιες χορδές της ψυχής μας, ενώ το Σάββατο 29 Αυγούστου ο Παντελής Θαλασσινός μας προσκαλεί «Μ’ ένα καράβι τραγούδια από τη Χίο» στην ετήσια καθιερωμένη συναυλία του.
Την Κυριακή 30 Αυγούστου το κοινό θα παρακολουθήσει την παράσταση «Καλιφόρνια Ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη, όπου τέσσερα νέα παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, κωμικά και συγχρόνως χαμένα κάπου σε μια μετεφηβική ηλικία, αναζητούν έναν τρόπο ώστε να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα και να βρουν τη δική τους «Ιθάκη»!
Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου η Κατερίνα Βρανά στη νέα της παράσταση «Staying alive – Σχεδόν πέθανα» διακωμωδεί τη θυελλώδη περιπέτεια της υγείας της, αποδεικνύοντας περίτρανα πως τίποτα δεν τη σταματά από τον απώτερο σκοπό της: να γίνει κυρίαρχος του πλανήτη, ακόμα και με αμαξίδιο!
Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου είμαστε «Επιτέλους Μαζί» με τη Ματούλα Ζαμάνη!
Τραγούδια με ανήσυχες νότες του έρωτα, με μέταλ κορ νησιωτική παράδοση, με νέες μελωδίες, με αγάπες, όνειρα, φιλιά…
Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου το κοινό θα απολαύσει την παράσταση «Δάφνες και πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά. Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας, μια πολιτική κωμωδία διαχρονικής επικαιρότητας. Ένα θεατρικό δείγμα γραφής που προσεγγίζει τη νέα πραγματικότητα με ευαισθησία, κριτικό πνεύμα και, κυρίως, χωρίς καμία διάθεση να συμβιβαστεί με τα κακώς κείμενα της εκάστοτε εξουσίας. Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης.
Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ένα αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα, που συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας, θα μας ταξιδέψει στην εποχή του ρεμπέτικου, καθώς και τη «Μικρά Ασία» και τον «Βυζαντινό Εσπερινό». «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» σε καλλιτεχνική επιμέλεια Κώστα Καλδάρα και Γιάννη Παπαζαχαριάκη.
Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, «Προσοχή ο φίλος δαγκώνει». Μια ανατρεπτικά αυτοσχεδιαστική παράσταση που «παντρεύει» το επιτυχημένο θεατρικό κείμενο με τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό, δίνοντας το έναυσμα στους συμπρωταγωνιστές του να ξεδιπλώσουν επί σκηνής την αυθόρμητη δοκιμασμένη καλλιτεχνική έμπνευση και να επινοήσουν τα εκφραστικά μέσα της… στιγμής. Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης.
Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου η «Μήδεια» του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ), μια από τις σπουδαιότερες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, επιχειρεί να μεταδώσει τον μοναδικό σατιρικό λόγο του Μποστ, που ασχολήθηκε με χιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη αλλά και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.
Τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου το κοινό θα απολαύσει τους «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο, ενώ το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου οι Firewind, έχοντας στις αποσκευές τους αμέτρητες παγκόσμιες περιοδείες σε μια 20ετή καριέρα, επιστρέφουν με τον ένατο, ομότιτλο, δίσκο τους.
Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου το κοινό χειροκροτεί τους Πυξ Λαξ στη «Nostalgia Tour 2020». Παρέα νοσταλγούμε. Με πρόσωπα γνωστά σε οικεία μουσικά μονοπάτια. Όπως τα θυμόμαστε και όπως τα αγαπήσαμε…
Την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου βάζουμε «Mute» και απολαμβάνουμε μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις αλλά χωρίς λέξεις… Μια παράσταση που κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό. Ιδέα: Γιώργος Χρυσοστόμου. Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου, Γιώργος Χρυσοστόμου.
Την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στην παράσταση «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη ο θεατής αισθάνεται αυτόπτης μάρτυρας μιας κωμικοτραγικής «φέτας ζωής» στο πρώτο θεατρικό του συγγραφέα, όπου η ωμότητα της γλώσσας και η κυνικότητα των συμπεριφορών κυριαρχούν…
INFO
Περισσότερες πληροφορίες: www.festivalvraxon.gr
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24