search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:05
MENU CLOSE

Ζάκυνθος: Δέχθηκε επίθεση επειδή διαμαρτυρήθηκε για κλειστή διάβαση ΑμεΑ

27.07.2020 11:09
Ζάκυνθος: Δέχθηκε επίθεση επειδή διαμαρτυρήθηκε για κλειστή διάβαση ΑμεΑ - Media

 

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στην παραλιακή οδό της Ζακύνθου, όταν ένας πολίτης δέχθηκε επίθεση από οδηγό Ι.Χ. επειδή διαμαρτυρήθηκε για μπλοκαρισμένη διάβαση ΑμεΑ. Όπως ισχυρίζεται, ο κ. Δημήτρης Κλάδης μιλώντας στο imerazante.gr μια ώρα μετά από τη λογομαχία και το περιστατικό, δέχθηκε επίθεση από δυο άνδρες που τον χτύπησαν και προκάλεσαν υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο του.

Ο κ. Κλάδης είπε για το περιστατικό: «Έχω μια φίλη η οποία έχει ΑμεΑ στην οικογένειά της. Μου έστειλε ένα μήνυμα ότι στο συγκεκριμένο σημείο (έξω από την τράπεζα Πειραιώς) υπήρχε παρκαρισμένο αυτοκίνητο και δεν μπορούσε να περάσει. Πήρα την αστυνομία. Μου είπε η αστυνομία ότι αρμόδιο είναι το Λιμεναρχείο. Το Λιμεναρχείο μου είπε να είμαι εκεί. Πέρασε ένα τέταρτο, δεν εμφανίστηκε το λιμεναρχείο και βγήκε ο κύριος έξω από την τράπεζα. Ήμουν και εγώ έξω και του είπα «ρε φίλε δεν ντρέπεσαι; Εδώ είναι διάβαση ΑμεΑ. Πριν δεν μπορούσε να περάσει κάποιος άνθρωπος».

Μου απάντησε: «ποιος είσαι εσύ; Τι δουλειά έχεις; Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Βγήκε από το αμάξι και αφού βγήκε από το αμάξι και ήρθε προς τα πάνω μου, μου είπε ότι δεν εμπόδιζε κανέναν. Θέλω να απολογηθώ. Εγώ εκείνη την ώρα τον είπα βλάκα. Δεν ήταν σωστό που τον αποκάλεσα έτσι. Μου επιτέθηκε και αμύνθηκα.Αποχώρησε και μου είπε «θα σε βρω». Εγώ κατέθεσα μήνυση στο λιμεναρχείο».

Στη συνέχεια, ο κ. Κλάδης ισχυρίζεται ότι δέχθηκε επίθεση από δυο άνδρες. «Μετά από μια ώρα – γύρω στις 11.30 – ενώ ήμουν στο θεατράκι σταμάτησε δίπλα μου ένα αυτοκίνητο. Βγήκανε δυο τύποι και άρχισαν να με χτυπούν. Φώναξα κάποιον που πλησίασε κοντά και κάλεσε την αστυνομία. Εκεί σταμάτησαν και έφυγαν». Ο κ. Κλάδης ανέφερε ότι και άλλες φορές έχει διαμαρτυρηθεί σε συμπολίτες μας που παρκάρουν παράνομα σε διαβάσεις ΑμεΑ, ωστόσο όπως είπε, ποτέ κανείς δεν ζητάει συγνώμη. «Του έκανα παρατήρηση, γιατί έχει ξαναγίνει. Συνήθως κανείς δεν λέει συγνώμη. Έχει τύχει να σταματήσω άνθρωπο στο ίδιο σημείο»

Τέλος, επισημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο νησί με την προσβασιμότητα των ΑμεΑ. «Έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα στο νησί. Δεν σεβόμαστε τους ανθρώπους που είναι καθηλωμένοι σε καροτσάκια. Έχω ένα ανιψάκι που είναι 25 χρονών και δεν έχει πατήσει στα πόδια του ποτέ. Κάποιοι άνθρωποι δεν κάνουν κάποια πράγματα τυχαία. Έρχονται σε απόγνωση. Έχω κάνει και εγώ λάθη στη ζωή μου. Όμως προσπαθώ να γίνω καλύτερος άνθρωπος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:03