search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:46
MENU CLOSE

Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ): Γι΄αυτό είναι θετική η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στις νεότερες ηλικίες

27.07.2020 13:06
party3

 

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θανάσης Δημόπουλος, σχολίασε τη θετική πλευρά της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 στις νεότερες ηλικίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις νεότερες ηλικίες είναι πολύ θετική διότι αυτό σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτες ομάδες τηρούν τα μέτρα πιο σχολαστικά. Πρόσθεσε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι οι ηλικιωμένοι και οι υπόλοιπες ευάλωτες ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν σοβαρά από τον ιό.

Συνεπώς, σύμφωνα με το άρθρο του news4health.gr το γεγονός ότι δεν σημειώνονται τόσα πολλά κρούσματα στις μεγαλύτερες ηλικίες ελαττώνει τις σοβαρές περιπτώσεις νόσου ατόμων από κορονοϊό.

Διασπορά του ιού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ μεταξύ άλλων τόνισε ότι σημειώνεται μία έξαρση του κορονοϊού στο νότιο ημισφαίριο. Συγκεκριμένα, είπε ότι σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να ξεφύγουν από τον αποτελεσματικό έλεγχο.

Όσον αφορά την Ελλάδα υποστήριξε ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. «Για να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα αποστάσεων υγιεινής χεριών και τα υπόλοιπα. Δε χρειάζονται πιο αυστηρά μέτρα. Τα υπάρχοντα μέτρα είναι αποτελεσματικά αυτήν τη στιγμή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επέστησε την προσοχή, πάντως για το προσεχές φθινόπωρο αναφέροντας ότι χρειάζεται προσήλωση για τον περιορισμό των άλλων ιώσεων, όπως της γρίπης και άλλων κορονοϊών.

Εμβόλιο

Τέλος αναφερόμενος στο εμβόλιο είπε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 3 εμβόλια στην 3η φάση τους. Στην τελευταία φάση των δοκιμών, δηλαδή, όπου γίνεται η τελική αξιολόγηση σε ένα πολύ μεγάλο δείγμα ατόμων.

Επισήμανε ότι ο χρόνος κυκλοφορίας του εμβολίου είναι δύσκολο να προσδιοριστεί αλλά είναι σαφές ότι η διαδικασία παραγωγής τους εξελίσσεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το παρελθόν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15