search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:37
MENU CLOSE

Σε τεντωμένο σχοινί ο Χαφτάρ: Στηρίζει η Μόσχα, απειλεί με κυρώσεις η Ουάσινγκτον

28.07.2020 13:52
Λιβύη: Άγχος Τρίπολης-Άγκυρας για νεά επίθεση από τον Χαφτάρ - Media
 
Την ώρα που οι μεγάλες δυνάμεις στέκονται απέναντι στις επεκτατικές τακτικές του Ερντογάν στη Λιβύη, με τον συνασπισμό Αιγύπτου-Γαλλίας να έχει βάλει φρένο στον εμφύλιο, οι ΗΠΑ εξαπολύουν απειλές κατά του LNA και του Χαλίφα Χάφταρ.
 
Οι αμερικανικές απειλές σχετίζονται με την υποστήριξη του Χάφταρ από Ρώσους μισθοφόρους, καθώς και με την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πηγών στη χώρα της Αφρικής.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, το Πεντάγωνο ερευνά τις βαθιές σχέσεις του πολεμάρχου με τους μισθοφόρους της ομάδας Βάγκνερ, που έχει δεσμούς με τη ρωσική κυβέρνηση.
 
Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα εκτιμά ότι ο Χαφτάρ θα μπορούσε να τιμωρηθεί με κυρώσεις, αφού εκτιμάται ότι η άρνησή του να ξαναρχίσουν οι εξαγωγές «μαύρου χρυσού» συνδέεται με την επιρροή της Μόσχας. «Αρχικά, ο πολέμαρχος είχε επιτρέψει να ανοίξουν πάλι τα τερματικά λιμάνια, αλλά άλλαξε γνώμη όταν οι μαχητές της ομάδας Βάγκνερ μετέβησαν στο Ες Σιντέρ», σχολίασε το δημοσίευμα.
 
Ευάλωτος σε αμερικανικές κυρώσεις
Το Στέιτ Ντιπάρμεντ τον απειλεί με κυρώσεις, επειδή «συμπεριφέρεται αλόγιστα και δεν επιδεικνύει ευελιξία». Υπενθυμίζεται ότι ο Χαφτάρ διαθέτει μια φάρμα αξίας 185.000 δολαρίων και μια κατοικία 364.000 δολαρίων στη Βιρτζίνια, γεγονός που τον καθιστά ευάλωτο σε κυρώσεις εκ μέρους των ΗΠΑ.
 
Η διοίκηση της χώρας είχε καταγγείλει την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάζοντας μάλιστα και φωτογραφίες από δορυφόρους ως απόδειξη, ότι η Μόσχα ανεφοδιάζει με αεροσκάφη Ιλιούσιν (Ιl-76) την ομάδα Βάγκνερ.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:36