search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:51
MENU CLOSE

Το ΝΒΑ…προ των πυλών – Τα ξημερώματα η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος

30.07.2020 06:43
Το ΝΒΑ...προ των πυλών - Τα ξημερώματα η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος - Media

 

Παρά τα πολλά εμπόδια και τα πολλά θετικά δείγματα COVID-19, η επανέναρξη της σεζόν στο NBA, που διεκόπη στις 12 Μαρτίου, βρίσκεται προ των πυλών στη «φούσκα» της λίγκας, στο Ορλάντο της Φλόριντα. 

Tα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στις 31 Ιουλίου θα διεξαχθεί το πρώτο επίσημο ματς μετά από 4,5 μήνες με την Νέα Ορλεάνη να είναι τυπικά γηπεδούχος απέναντι στη Γιούτα Τζαζ. 

Οι 22 ομάδες (9 από Ανατολή και 13 από Δύση) που θα συνεχίσουν θα δώσουν οκτώ ματς κανονικής περιόδου από τα οποία θα προκύψουν και οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 16 θέσεις των Playoffs που ξεκινούν στις 18 Αυγούστου και ολοκληρώνονται το αργότερο στις 14 Οκτωβρίου, εάν υπάρξουν επτά τελικοί (31/9 έως το αργότερο 14/10).

Τρία τα γήπεδα των αγώνων στο ESPN Wide World of Sports Complex, ισάριθμα τα ξενοδοχεία (Gran Destino, Grand Floridian και Yacht Club) για τις αποστολές.

Όσον αφορά στο προσωπικό που εργάζεται σε τοποθεσίες της «φούσκας» του NBA, όπως ξενοδοχεία και αρένες, δεν θα υποχρεωθεί σε καραντίνα αλλά θα αντιμετωπίσει αυστηρά πρωτόκολλα όπως τα εξής:

Θα φοράει πάντα μάσκες προσώπου / γάντια

Θα κρατάει απόσταση τουλάχιστον έξι ποδιών (περίπου 1,83μ.) από οποιονδήποτε συμμετέχοντα πρωτάθλημα

Θα υποβάλεται σε έλεγχο θερμοκρασίας / συμπτωμάτων

Ενώ το προσωπικό καθαριότητας δεν θα βρεθεί ποτέ στο δωμάτιο ταυτόχρονα με τους συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα. 

Όπως είναι λογικό τα παιχνίδια στο Ορλάντο θα διεξάγονται χωρίς φιλάθλους, ωστόσο η Microsoft Corp και το NBA θα δώσουν θέσεις μέσα στην αρένα σε «εικονικούς» φιλάθλους, που θα παρακολουθούν τα ματς από το σπίτι τους μέσω της εφαρμογής Teams.

 Να σημειωθεί, πως όταν η πανδημία σταμάτησε την σεζόν στο ΝΒΑ, στην πρώτη θέση της Ανατολής βρίσκονταν οι Μπακς των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο ενώ σε εκείνη της Δύσης, οι Λος Άντζελες Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:50