01/10/2020 07:39:35

Εισαγγελική έρευνα για τα fake news στο διαδίκτυο για τον κορωνοϊό

Εισαγγελική έρευνα για τα fake news στο διαδίκτυο για τον κορωνοϊό  - Media

 

Στο «στόχαστρο» εισαγγελικής έρευνας έχουν μπει δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία αναφέρονται σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον κορωνοιό και καλούν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Η προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από τον εισαγγελέα, Νικόλαο Στεφανάτο μετά την διαβίβαση των σχετικών στοιχείων-προ ημερών-στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 
Την σχετική εντολή έδωσε ο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος είχε τονίσει "η πανδημία δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο». 

Ο κ.  Χρυσοχοϊδης είχε επισημάνει επίσης πως «σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές» .
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.