search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:27
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Προς αναβολή το άνοιγμα των σχολείων και η ΔΕΘ – Νέα μέτρα

09.08.2020 10:35
5077961_0.jpg

 

Στην τελική ευθεία για την επιβολή νέων μέτρων εισέρχεται η Ελλάδα, με κυβέρνηση και ειδικούς να παρακολουθούν ανήσυχοι την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. 

Οι πολλαπλές εστίες κρουσμάτων σε πολλές και διαφορετικές περιοχές της χώρας αλλά και το ενδεχόμενο περαιτέρω «χαλάρωσης» ενόψει Δεκαπενταύγουστου φαίνεται πως δίνουν το «πράσινο φως» σε όσους εισηγούνται ένα αυστηρότερο πλαίσιο για τον έλεγχο της διάδοσης του κορωνοϊού, με τοπικά lockdown σαν εκείνα του Πόρου. 

Χθες Σάββατο, ο υπουργός Επικρατείας περιέγραψε τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης «εφόσον υπάρξει επιδείνωση», αναφέροντας πως στην περίπτωση που επικρατήσει το κακό σενάριο θα αυστηροποιηθούν οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα και θα ληφθούν μέτρα που αφορούν περιορισμούς στη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού χαρακτήρα, περιορισμούς στην κυκλοφορία, επέκταση του πλαισιού στην υποχρεωτική χρήση μάσκας. 

Δεν αποκλείεται μάλιστα, όπως ανέφερε, να υπάρχουν «οριζόντια μέτρα, όπως είχαμε τα μέτρα που αφορούν τις λιτανείες και όλες τις εμποροπανηγύρεις».

Στα …βήματα του Πόρου η Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη οι αρχές φέρονται να βρίσκονται μία «ανάσα» πριν ενεργοποιήσουν τα νέα πρωτόκολλα για τον έλεγχο του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται πολύ πιθανό η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρυθµίσεις για την υιοθέτηση του µέτρου της τηλεργασίας στις µεγάλες επιχειρήσεις, στο άνοιγµα των σχολείων µε µεγάλη καθυστέρηση, αλλά ακόµη και στην αναβολή της ∆ΕΘ. 

Αυτό που δεν θεωρείται πιθανό είναι ένα νέο ολικό lockdown, καθώς θα οδηγούσε σε οδυνηρά οικονοµικά αποτελέσµατα, κατά την ίδια πηγή, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέοι περιορισµοί στην κίνηση των πολιτών, εάν η κατάσταση συνεχιστεί µε τους ίδιους ρυθµούς.

H εβδοµάδα που ξεκινά θεωρείται κρίσιμη, ενώ η καθιερωμένη σύσκεψη στο Μαξίμου τη Δευτέρα δεν αποκλείεται να δώσει το στίγμα.

Η απόφαση για τη μάσκα

Στο μεταξύ, χθες δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε μία σειρά από χώρους με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας. Το μέτρο έχει ισχύ μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020.

Συγκεκριμένα ορίζεται υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξής χώρους:

Σε χώρους συνάθροισης κοινού όπως εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης η μάσκα είναι υποχρεωτική.

Υποχρεωτική καθίσταται η μάσκα σε χώρους κάθε θρησκευτικής λατρείας.

Υποχρέωση χρήσης μάσκας σε πλοία σε δημόσιους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:27