search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13
MENU CLOSE

Σπάνια σεισμική δόνηση στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ – Η πρώτη μετά από 104 χρόνια!

09.08.2020 19:28
Σπάνια σεισμική δόνηση στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ - Η πρώτη μετά από 104 χρόνια! - Media

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών ταρακούνησε την Κυριακή τη Βόρεια Καρολίνα, ένα σπάνιο γεγονός σε αυτήν την πολιτεία στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, όπου τα κτίρια σείστηκαν, όμως δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ούτε σημαντικές ζημιές.

Το αμερικανικό Ινστιτούτο USGS διευκρίνισε πως ο σεισμός σημειώθηκε στις 08.07 τοπική ώρα, σε εστιακό βάθος 3,7 χλμ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Σπάρτη, στα Απαλάχια Όρη.

«Οι μεγάλοι σεισμοί είναι σχετικά σπάνιοι σε αυτήν την περιοχή», υπογραμμίζει το USGS.

«Στον 20ο αιώνα, μονάχα ένας σεισμός μεγέθους άνω των 5 βαθμών σημειώθηκε σε απόσταση 100 χλμ από την περιοχή αυτή, στο Όρος Σμόκεϊ, το 1916».

«Όταν άρχισε ο σεισμός, έμοιαζε σαν να έπεσε κεραυνός και κατόπιν κουνιόμασταν για 3 λεπτά», είπε η Έμιλι Παφ, μια κάτοικος της πόλης Τρέιφιλ.

«Ήταν πολύ έντονο».

Ο δήμαρχος της Σπάρτης Ουές Μπρίνεγκαρ ανέφερε, σε δηλώσεις του σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με σοβαρά τραυματίες ή σημαντικές υλικές ζημιές.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:12