search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:51
MENU CLOSE

Συνάντηση Μέρκελ – Μακρόν «γύρω στις 20 Αυγούστου» στο… εξοχικό

10.08.2020 20:06
«Κλείδωσε» η συνάντηση Μέρκελ – Μακρόν - Τα ελληνοτουρκικά στο τραπέζι - Media

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σχεδιάζει να επισκεφθεί τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην εξοχική κατοικία του στη Μεσόγειο, γύρω στις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Η συνάντηση των δύο ηγετών είναι άλλη μια ένδειξη του ανανεωμένου σφρίγους της γαλλογερμανικής «μηχανής».

Ορισμένοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες σχολιάζουν ότι η ανανέωση της σχέσης των δύο ισχυρότερων ηγετών στην ΕΕ θα δώσει νέα ώθηση σε θέματα που βαλτώνουν, όπως είναι ο ψηφιακός φόρος ή οι δασμοί που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ. Άλλοι ωστόσο εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος σε μια περίοδο που η Μέρκελ πλησιάζει στο τέλος της θητείας της στην καγκελαρία.

Ο Μακρόν έχει δεχτεί ελάχιστους επισκέπτες στην προεδρική έπαυλη του Φορ ντε Μπρεγκανσόν, στη νότια Γαλλία. Μεταξύ των «λίγων εκλεκτών» ήταν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:51