28/09/2020 14:21:27

Ολοκληρώθηκε η σειρά των τηλεφωνικών επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ολοκληρώθηκε η σειρά των τηλεφωνικών επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς - Media

 

Ολοκληρώθηκε ο γύρος τηλεφωνικών επαφών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Πολιτικούς Αρχηγούς.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους Πολιτικούς Αρχηγούς για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Σταθερή επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και ο εποικοδομητικός διάλογος για τα εθνικά θέματα.

Η συνομιλία Μητσοτάκη - Τσίπρα

Την σύγκληση του Συμβουλίου ΠΟλιτικών Αρχηγών για την χάραξη εθνικής στρατηγικής, αλλά και σύγκληση έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας και ενημέρωσης του πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στην αν. Μεσόγειο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή του μεταφέρει τα όσα διεμήνυσε στον πρωθυπουργό. Μεταξύ άλλων του επισήμανε πως η Τουρκία παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα και διεξάγει παράνομες έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και πως θα πρέπει να αποτραπούν όπως τον Οκτώβριο του 2018. Δήλωσε την πλήρη εμπιστοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ στις ένοπλες δυνάμεις ενώ άφησε αιχμές για διαρροές "ανυπόστατων επιχειρημάτων" περί των ερευνών που εμποδίζονται ή ακυρώνονται από τον θόρυβο των παρακείμων πολεμικών πλοίων. 

«Απαιτείται εθνική γραμμή και αρραγές εσωτερικό μέτωπο που έπρεπε από καιρό να έχει διαμορφωθεί, όπως επίμονα έχουμε υποδείξει»: επεσήμανε από πλευράς της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά μετά και την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.