search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:51
MENU CLOSE

Σταϊκούρας: Αυτά είναι τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στην Εύβοια

11.08.2020 15:58
Σταϊκούρας: Αυτά είναι τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στην Εύβοια - Media

 

Δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων στην Εύβοια ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά και αν χρειαστεί θα λάβει και άλλα υποστηρικτικά μέτρα.

Αναλυτικά, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης:

– Αναστολή όλων των φορολογικών υποχρεώσεων στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, αλλά και του ΕΝΦΙΑ, για έξι μήνες.

– Αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και για οικοσκευή. Θα καταβληθούν χρηματικά ποσά ανάλογα με την καταγραφή των ζημιών. Το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε πιστώσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και θα εγκρίνει ό,τι επιπλέον απαιτηθεί, όπως θα προκύψει από τις καταγραφές.

– Το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει επιδόματα αποζημίωσης των πληγέντων από φυσικές καταστροφές. Οικονομική ενίσχυση ύψους 600 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.

– Οι οικογένειες που υπέστησαν ζημιά και είναι πολύτεκνες ενισχύονται με επιπλέον 600 ευρώ.

– Επιπλέον 600 ευρώ λαμβάνουν οι οικογένειες για κάθε μέλος τους που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

– Οικονομική ενίσχυση μέχρι ποσού 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας οικίας.

– Οικονομική ενίσχυση 3.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία από τραυματισμό στην καταστροφή.

– Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1,2 δισ ευρώ προβλέπονται για τους δήμους Χαλκιδέων και Μεσσαπίων, με έκτακτη επιχορήγηση του συστήματος ύδρευσης και των κατεστραμμένων παραλιών.

– Για τις αποζημιώσεις σε αγρότες προχωρά άμεσα μέσω ΕΛΓΑ η καταγραφή ζημιών.

– Επιχορήγηση επιχειρήσεων με το υπουργείο Οικονομικών αρμόδιο για την αποζημίωση επιχειρήσεων από 30-70% της ζημίας σε εξοπλισμό, εμπορεύματα και οχήματα.

– Παροχή στεγαστικής συνδρομής για επισκευή- ανακατασκευή κτηρίων και εγκαταστάσεων σε φυσικά-νομικά πρόσωπα και καλύπτει το σύνολο της ζημίας με άτοκο δάνειο.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:49