search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:12
MENU CLOSE

Δένδιας: Ετοιμάζεται κατάλογος κυρώσεων για την Τουρκία από την ΕΕ

14.08.2020 16:46
Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας - Media

Δηλώσεις μετά το έκτακτο συμβούλιο των 27 υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε ο Νίκος Δένδιας, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Μάικ Πομπέο:

«Η σαφής τοποθέτηση Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιτρέπει παρερμηνεία. Η Τουρκία κλιμακώνει την παραβατική της συμπεριφορά. Στρατικοποιεί την κατάσταση. Τόνισα στον κ. Πομπέο ότι είναι η μόνη υπαίτια. Αυτή τη θέση συμμερίζονται όλοι οι συνομιλητές μου, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών. Είμαι ικανοποιημένος από την συμπαράσταση των εταίρων μας. Ο κατάλογος κυρώσεων καταρτίζεται από την ΕΕ για να υπάρχει έτοιμο εργαλείο στα χέρια της».

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με τον υπουργό Εξωτερικών να θέτει θέμα τουρκικής παραβατικότητας, καθώς και η ισχυρή εταιρική σχέση των δύο κρατών. 

Ο κ. Δένδιας εξήγησε στον κ. Πομπέο την κρισιμότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης, και την ευαρέσκεια της ελληνικής πλευράς για τη δήλωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προ τριών ημερών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δένδιας ζήτησε από τον κ. Πομπέο εμφανή ή αφανή παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή (σσ. της Ανατολικής Μεσογείου), που για να δοθεί στίγμα αποκλιμάκωσης της έντασης.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Πομπέο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συζήτησαν την ισχυρή διμερή σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας και την επείγουσα ανάγκη μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργού.

Την απόλυτη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των «27» όσον αφορά την κατάσταση που διαμορφώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:11