search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:47
MENU CLOSE

Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων: «…λες και μιλάω σε ανάπηρους» – ΠΑΣΥΣΕΚ: «Απίστευτα υποτιμητικό και προσβλητικό»

22.08.2020 16:28
Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων: «…λες και μιλάω σε ανάπηρους» - ΠΑΣΥΣΕΚ: «Απίστευτα υποτιμητικό και προσβλητικό» - Media

 

Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και Εκπρόσωπος σε Πανελλήνια Ομοσπονδία έγραψε το εξής σχόλιο στα social media: «Κάθομαι και ακούω τον κάθε άσχετο να μιλάει και να απαντάω για το τι λέω και τι κάνω λες και μιλάω σε ανάπηρους», σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΣΕΚ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑΣΥΣΕΚ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι «ο τρόπος σκέψης και διατύπωσής για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) είναι απίστευτα υποτιμητικός και κυρίως προσβλητικός», ενώ ζητά τη δημόσια συγγνώμη του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) καταγγέλει Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και Εκπρόσωπο αυτών σε Πανελλήνια Ομοσπονδία διότι αναφέρει στα social media επί λέξη τα εξής: Κάθομαι και ακούω τον κάθε άσχετο να μιλάει και να απαντάω για το τι λέω και τι κάνω λες και μιλάω σε ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ.

Καταρχάς κύριε Συνάδελφε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τι σημαίνει αναπηρία. Aναπηρία είναι ο περιορισμός της κοινής δραστηριότητας λόγου, έργου ή άμεσης αντίληψης λόγω σωματικής ή πνευματικής βλάβης ενός ανθρώπου. Διακρίνουμε τους σωματικά ανάπηρους και τους διανοητικά ανάπηρους. Η αναπηρία γενικά διακρίνεται σε ολική και μερική καθώς και σε σωματική και διανοητική.

Επίσης κύριε Συνάδελφε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε αν ήδη δεν το γνωρίζετε, δεν ήταν επιλογή μας να μείνουμε ΑΝΑΠΗΡΟΙ και να πεθάνουμε με αυτή. Εκτός αυτού κύριε Συνάδελφε δεν ήταν και δεν είναι επιλογή κανενός Στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων και μελών αυτών με ΑΝΑΠΗΡΙΑ να κουβαλούν αυτόν τον Σταυρό μέχρι να πεθάνουν.

Θα θέλαμε επίσης να σας αναφέρουμε κύριε Συνάδελφε, όταν αναφέρεστε στη λέξη ΑΝΑΠΗΡΟΣ αναφέρεστε στα εκατομμύρια Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) ανά τον κόσμο.

Τέλος κύριε Συνάδελφε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο τρόπος σκέψης και διατύπωσής για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) είναι απίστευτα υποτιμητικός και κυρίως προσβλητικός. Ο Πανελλήνιος Συνδέσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ) απαιτεί άμεσα τη δημόσια συγγνώμη σας, διότι επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας περί δημόσιας προσβολής στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:43