search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:47
MENU CLOSE

Πέθανε στα 116 ο γηραιότερος άντρας στον κόσμο – Με τον καημό πως δεν έστριβε τσιγάρα λόγω κορωνοϊού (Video)

23.08.2020 13:24
Πέθανε στα 116 ο γηραιότερος άντρας στον κόσμο - Με τον καημό πως δεν έστριβε τσιγάρα λόγω κορωνοϊού (Video) - Media

 

Ο ανεπίσημα γηραιότερος άντρας στον κόσμο, ο Νοτιοαφρικανός, Φρέντι Μπλομ, πέθανε σε ηλικία 116 ετών, με τον καημό ότι τα μέτρα καραντίνας για τον κορωνοϊό δεν τον άφηναν να στρίψει τα δικά του τσιγάρα και να γιορτάσει όπως ήθελε τα γενέθλιά του.

Σύμφωνα με βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα, ο υπέργηρος από τη Νότια Αφρική, πέθανε 4 μήνες μετά τα γενέθλιά του.

Η χώρα του Φρέντι, η Νότια Αφρική, απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ και τσιγάρων κατά τη διάρκεια του lockdown, στο πλαίσιο της προσπάθειας να σταματήσουν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες καταχρήσεις.

Ο Μπλομ είχε προηγουμένως σχολιάσει ότι το δυσκολότερο μέτρο καραντίνας στη χώρα του ήταν πως δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει την επιθυμία για τα γενέθλιά του να αγοράσει καπνό για να στρίψει τα δικά του τσιγάρα.

Ο 116χρονος ήταν ο μόνος επιζών στην οικογένειά του, μιας και όλοι είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια της επιδημίας ισπανικής γρίπης, πίσω στα 1918.

Ανεπίσημα, θεωρούνταν από τα ΜΜΕ της χώρας του ως ο πιο ηλικιωμένος άντρας στον κόσμο, όπως αναφέρει η MailOnline.

Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, επίσημα ο γηραιότερος άντρας στον κόσμο θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα ο Βρετανός Μπομπ Γουέιτον, που πέθανε τον Μάη, σε ηλικία 112 ετών.

«Μέχρι πριν δυο βδομάδες, ο παππούς έκοβε ακόμα ξύλα. Ήταν ένας δυνατός άντρας, γεμάτος περηφάνεια» είπε ο Αντρέ Ναϊντού, ένας από τους συγγενείς του Φρέντι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι 116χρονος άντρας από τη Νότια Αφρική μεγάλωσε σαν δικά του τα 3 παιδιά της γυναίκας του και 5 εγγόνια.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο Φρέντι Μπλομ δεν πέθανε από κορωνοϊό.

Ο Μπλομ, το 2018, είχε πει στο BBC, πως δεν υπάρχει κανένα μυστικό για τη μακροζωία: “Υπάρχει μόνο ένα πράγμα. Είναι ο Άνθρωπος εκεί ψηλά. Εγώ δεν έχω τίποτα. Μπορεί να πέσω οποιαδήποτε στιγμή αλλά Εκείνος θα με πιάσει”.

Με πληροφορίες από sputnik.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40